10 LEI// Masterclass de producere a florilor de săpun cu Marina Grosu. Hobby transformat în sursă de venit

27 Iul. 2022, 17:02
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2022, 17:02 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Un hobby poate fi transformat într-o sursă de venit și de ce nu într-o mică afacere de familie. Fiind în concediul de îngrijire a copilului, Marina Grosu a descoperit frumoasa lume a săpunului natural. Mai mult decât atât, ea a reușit să le ofere forme deosebite de flori și prăjituri. Unii, neștiind că este săpun, au încercat chiar să le guste, la cât de bine arată. Am invitat-o pe Marina Grosu, fondatoarea HandMade Flowers Soap la emisiunea 10 LEI pentru a se împărtăși cu experiența ei și pentru a realiza un masterclass. Află cum a început să ofere compoziții din flori de săpun deosebite.

„La început a fost o lume necunoscută pentru mine. Copilul meu a făcut o alergie și mă gândeam cum pot să îl ajut. Am cumpărat săpun natural pe bază de uleiuri. În urma utilizării alergia a trecut. Atunci m-am gândit de ce să nu fac eu un produs bun pentru mine, să cunosc ce pun în el și să-l folosesc zilnic. Totul a început treptat. Mai întâi am început să mă informez după care a urmat un curs. Apoi am început să produc săpun. Inițial am început cu forme de chec, majoritatea credeau că sunt dulciuri. Apoi am descoperit florile de săpun și m-am îndrăgostit.”

Flori de săpun

Acum, florile de săpun sunt o sursă de venit pentru Marina Grosu. Clienții revin de fiecare dată cu drag și sunt încântați de rezultatul obținut.

Marina Grosu este cunoscută pentru compozițiile realizate din flori de săpun. Ele pot fi o alternativă a florilor de grădină pentru un eveniment sau cadou pentru persoanele dragi.

„Compozițiile din flori de săpun sunt mai deosebite. Poți merge cu ele în ospeție pentru a-i bucura pe cei dragi.”

Florile de săpun pot fi folosite pentru igiena zilnică a mâinilor. Ele nu usucă pielea și oferă un efect de hidratare și catifelare. De asemenea, ele ajută la regenerarea pielii.

„Dimineața începe cu săpun”

Visul Marinei Grosu este să creeze un buchet imens din flori de săpun: „atât de mare încât să nu-l pot ridica”. Realizând compozițiile de săpun și însăși procesul de producere îi oferă posibilitatea să-și manifeste creativitatea la maxim.

Dimineața antreprenoarei nu începe cu o cafea, dar cu săpun. Toată ziua  este implicată în procesul de producere și realizare a compozițiilor. Marina mai este responsabilă și de interacțiunea cu clienții.

„Toată ziua, de dimineață și până seara târziu, sunt printre flori.”

Nu în ultimul rând, am discutat cu Marina Grosu despre dorința femeilor de a lansa afaceri anume în perioada de îngrijire a copiilor. Potrivit ei, în această perioadă ești mai inspirată și apare dorința de a avea o activitate deosebită.

Realitatea Live

01 Dec. 2022, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2022, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Guvernele Uniunii Europene au ajuns joi la un acord provizoriu privind introducerea unui plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de petrol rusesc exportat pe mare. Pe lângă aceasta, UE vrea să adopte și un mecanism de ajustare care ar permite menţinerea plafonului la cel puţin 5% sub preţul pieţei, a declarat pentru Reuters un diplomat european.

Polonia, ţară care a militat pentru ca acest plafon să fie fixat la cel mai redus nivel posibil, are timp până la ora 15.00 GMT să accepte acordul provizoriu, care ulterior va avea nevoie să fie aprobat vineri de toate guvernele UE prin procedură scrisă, a precizat diplomatul citat de Reuters.

„Plafonul de preţ a fost stabilit la 60 de dolari însoţit de o prevedere pentru a-l menţine la 5% sub preţul pieţei pentru ţiţeiul rusesc, pe baza cifrelor IEA. Polonia are timp până la ora 16.00 CET să fie de acord. Dacă va face acest lucru, mâine va fi o procedură scrisă pentru aprobare”, a spus diplomatul.

Potrivit mai multor diplomaţi europeni, Lituania şi Estonia, care anterior au sprijinit eforturile Poloniei de a stabili plafonul de preţ fie fixat la cel mai redus nivel posibil, sunt şi ele de acord cu o limită de 60 de dolari per baril.

Joi în jurul orei 13.52 GMT preţul de piaţă al ţiţeiului rusesc Ural era de 70,3 dolari per baril.

Ideea plafonării preţului pentru ţiţeiul rusesc exportat pe mare a fost sugerată de Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7), în ideea de a limita veniturile strânse de Moscova din exporturile de petrol, şi în consecinţă a capacităţii Moscovei de a finanţa invazia din Ucraina, fără a evita însă un şoc global în aprovizionarea cu petrol.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău