Opulența Gucci! Adevărata „House of Gucci”, de vânzare pentru 15 milioane de Euro

26 Feb. 2024, 16:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
26 Feb. 2024, 16:53 // Bani și Afaceri //  bani.md

Vila de aproape 13.000 de metri pătrați din nordul Romei aparține familiei Gucci și a fost folosită până de curând pentru diverse reuniuni de familie.

Construită de Aldo Gucci – fiul fondatorului „dinastiei” Gucci, Guccio Gucci – casa din 1951 este pe piață la prețul de 15 milioane de euro. Vânzătorii sunt doi dintre nepoții lui Aldo Gucci, proprietarii actuali ai conacului, care nu mai sunt, însă, asociați cu bine-cunoscutul brand de modă de lux. Familia Gucci și-a încheiat socotelile cu marca omonimă încă din 1993, după ce a fost vândută către Investcorp.

Grupul de lux Kering – care are în portofoliu branduri precum Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga și Alexander McQueen, etc. – deține acum casa de modă, însă estetica cultă din spatele acestui brand este încă evidentă, la 33 de ani de la moartea fondatorului său. Evaluat la 22,6 miliarde de dolari, brandul Gucci ocupă în prezent locul 31 printre cele mai valoroase mărci din lume.

Situată în Camilluccia, un cartier rezidențial liniștit din elegantul Della Vittoria din Roma, vila este un amestec de stil toscan și englezesc, acesta din urmă reflectând gusturile soției lui Aldo Gucci, Olwen Price, de origine britanică.
Casa familiei Gucci – alta decât cea care servește drept decor în filmul lui Ridely Scott – are șapte dormitoare și este prevăzută cu șase șeminee din marmură sculptată, o scară interioară spectaculoasă, o piscină și un lift care asigură accesul la toate cele patru etaje. Intins pe aproape 2,5 acri, terenul include și o a doua vilă de 900 de metri pătrați, cu cinci dormitoare, construită la începutul anilor 1960 unul dintre cei trei fii ai lui Aldo Gucci, Giorgio Gucci.

Conacul scos la vânzare ilustrează destul de fidel viața lui Aldo Gucci, urmașul fondatorului, care a trecut în neființă în 1990, la vârsta de 84 de ani, cel mai mare și ultimul fiu supraviețuitor al negustorului florentin de produse din piele. Totul este original în interiorul vilei, familia nu a schimbat nimic, nici măcar în timpul renovărilor recente, în cadrul cărora au fost actualizate doar instalațiile electrice și sanitare interne, restul amenajărilor „la vedere” rămânând intacte, de la mobilierul de epocă, candelabrele și aplicele de cristal, la tapiserii, covoare, un pian din lemn de trandafir lustruit Gaveau din Paris, picturi din secolul al XVII-lea, plus nenumărate vase mari și tapetul original, toate reflectând eleganța tipică familiei Gucci. Mare parte a pieselor de mobilier sunt disponibile pentru cumpărare, prin negociere, peste prețul de vânzare anunțat.

Accesul la conacul vopsit în culoarea piersicii, în contrast cu ornamentele albe, se face pe un drum pietruit croit în jurul vilei și mărginit de pini falnici, din care se desprinde o potecă de piatră, care duce drept înainte spre scara de marmură a casei, flancată de două santinele feline. Partea din spate a vilei are o intrare și mai impunătoare, cu coloane toscane. O altă scară de marmură duce către două uși din lemn și sticlă, prevăzute cu mânere de alamă în formă de heruvimi cu aripi întinse.

Holul principal are un aer sofisticat, cel mai probabil datorită șemineului din marmură, împodobit cu o carcasă din lemn sculptat, și a spectaculoasei scări în formă de nautilus care tronează în încăpere, prevăzută cu o balustradă de nuc cu mulaje subțiri albe la bază. Mai multe lucrări de artă îmbogățesc spațiul generos. Podelele din vilă sunt fie din marmură albă, fie parchet cu modele de tablă de șah.

Primul etaj al vilei include săli de recepție, un salon, birou și băi pentru oaspeți. Mai sus, sunt cinci dormitoare cu baie proprie. Dormitorul principal are propriul bovindou, un șemineu, un balcon, un dressing și o baie din marmură roz. Celelalte băi sunt amenajate cu marmură de Carrara și obiecte sanitare realizate pe comandă. Ascensorul sau scările pot fi folosite pentru a ajunge la ultimul etaj al vilei, mansarda, care pare cu totul alt stil, fiind amenajată într-o manieră mult mai modernă. La capătul ultimelor trepte se află terasa de pe acoperiș, care oferă o priveliște extinsă asupra Orașului Etern – cu vedere la Vatican, Piazza del Popolo și bisericile sale și Altare della Patria (“Altarul Patriei”), Monumentul Național Victor Emmanuele II.

Bucătăria principală a vilei este situată la nivelul grădinii și este accesibilă inclusiv prin garajul vilei. Tot la nivelul grădinii există o spălătorie, un dormitor pentru personal și o cameră suplimentară, care dispune o baie și sală de jocuri cu șemineu.


Piscina în formă de L este înconjurată de lămâi și portocali și este acoperită cu marmură albă de-a lungul marginilor. Există o casă anexă lângă piscină, cu pereți exteriori încadrați de busturi romane și coloane asortate. Proprietatea include și o a doua vilă cu trei etaje, cu intrare separată din Via Pecori Giraldi, care poate fi compartimentată în apartamente și închiriată, folosită pentru birouri sau păstrată ca spațiu locativ suplimentar. Terenul aferent acesteia include două anexe și o seră de 750 de metri pătrați.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO