Anunţ-bombă! Şefii FSB și GRU știu că războiul din Ucraina este pierdut: „Pregătesc o Rusie post-Putin”

22 Mai 2022, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2022, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Oficiali de rang înalt de la Moscova cred că războiul din Ucraina este pierdut şi se pregătesc pentru o Rusie fără Vladimir Putin la conducere, susţine un expert în securitate, potrivit Insider. Christo Grozev, expert în securitate în grupul de investigație Bellingcat, a declarat că oficiali cu influenţă din cadrul serviciilor de informații FSB și GRU sunt convinşi că liderul de la Kremlin pierde controlul asupra puterii.

Şefii serviciilor secrete de la Moscova cred că războiul din Ucraina este deja pierdut şi se pregătesc pentru o Rusie fără Vladimir Putin, a declarat Christo Grozev, expert în securitate în grupul de investigație Bellingcat.

Elita informată din cadrul forțelor de securitate înțelege că războiul este pierdut. Mai mulți oficiali de la FSB și GRU se pregătesc pentru o Rusie post-Putin. Unii dintre ei caută o ocazie de a-și scoate familiile din Rusia, a declarat Cristo Grozev.

Potrivit lui Cristo Grozev, pentru a avea şanse la câştigarea războiului pe care l-a declanşat, Putin ar trebui să decreteze o mobilizare generală. Numai că acest lucru ar putea provoca nemulţumirea populaţiei şi ar duce la o explozie de nemulțumire în societate.

Șansele ca tiranul rus să declanșeze o lovitură nucleară scad, deoarece liderii armatei îi vor refuza să-i execute ordinul.

Unii apropiați ai lui Putin îl presează pe Putin să folosească arme nucleare sau chimice, a adăugat Grozev, dar alții spun că „deja este prea mult” și că „este mai bine să nu irosim încă 10.000 de vieți ale soldaților și ofițerilor noștri”.

Crito Grozev mai spune că oficialii de securitate din cadrul FSB – Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, știu câți soldați ruși au murit și cred că Putin își pierde puterea. „Sunt acele forțe de securitate care cunosc pericolele pentru regim și ei înșiși își pregătesc acum viitorul”, a spus el.

Grozev, care face parte din grupul de jurnalişti de investigaţie Bellingcat, a declarat că una sau mai multe dintre cele „cinci mâini” necesare pentru lansarea armelor nucleare ale Rusiei ar putea sfârși prin a-l sfida pe Putin.

Săptămâna trecută, șeful serviciilor secrete militare din Ucraina a declarat că o lovitură de stat pentru a-l înlătura pe Putin este deja în desfășurare. „Este imposibil să o oprim”, a spus generalul-maior Kirilo Budanov. Mai mulți oficiali occidentali spun că Rusia, care se confruntă cu eșecuri militare, își pierde din încredere pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Și acest refuz va declanșa, cel mai probabil, o lovitură de stat, pentru că după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuși foarte repede. Dacă Putin decide să dea un ordin de utilizare a armelor nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea de-a lungul lanțului va îndeplini acest ordin”.

Dacă o persoană nu se conformează, Grozev spune că acesta va fi un „semnal de insubordonare” care ar putea duce la „moartea lui Putin”. Deci, până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin. Între timp pe toată perioada războiului, Putin și-a propus să fie văzut în public cu un oficial care poartă servieta nucleară, scrie Metro.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău