Bezos făcea burghere, iar Elon Musk vinde jocuri video: primele locuri de muncă ale miliardarilor mondiali

19 Iul. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Oameni precum Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Bill Gates și Ratan Tata sunt câțiva dintre acești miliardari care au muncit din greu pentru a ajunge la acest nivel.

Aceste personalități mega-cunoscute au început la un moment dat în viața lor totul de la zero, pentru că nu toată lumea se naște cu bogăție. Miliardari precum Elon Musk, Jeff Bezos și Warren Buffet sunt o inspirație pentru mulți. Numele lor sunt în topul clasamentelor mondiale ale miliardarilor și au o contribuție vitală la stabilitatea economică a țării lor. Conducerea imperiilor de afaceri într-un mod distinct a făcut ca acești magnati să iasă din mulțime. Dar trebuie să fi existat un punct de plecare pentru că nu toată lumea se naște cu o lingură de argint. Acești miliardari proveneau din domenii diverse și erau personalități complet diferite, dar toți acești oameni mari aveau două lucruri în comun. În primul rând și-au identificat pasiunea la o vârstă fragedă, iar în al doilea sunt persoane determinate.

Elon Musk

Musk este destul de popular în rândul oamenilor pentru desenele și tweet-urile sale despre Tesla și Bitcoin. Directorul executiv al Tesla și SpaceX a obținut primul său post de inginer software în 1983. Obișnuia să vândă jocuri video și să ia acasă 500 de dolari, adică 37.405 pe lună. A crescut în Africa de Sud și a imigrat mai târziu în Canada la vârsta de 17 ani și a început să lucreze ca inginer software.

Jeff Bezos

Proprietarul Amazon și, în prezent, cea persoană cea mai bogată din lume, și-a obținut primul loc de muncă la la McDonald’s. Avea doar 16 ani și câștiga 2,69 dolari pe oră.

Warren Buffet

Magnatul american al afacerilor, Warren Buffett a livrat ziare în 1994. Președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway a livrat ziare pentru The Washington Post și câștiga 175 USD în fiecare lună.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg a facilitat comunicarea, cu oamenii care trăiesc departe, prin introducerea Facebook. Nu mulți știu că primul job al CEO-ului Facebook a fost să construiască un player de muzică numit Synapse. Avea 18 ani când lucra pentru Synapse și ulterior a devenit una dintre cele mai influente platforme de social media.

Steve Jobs

Fondatorul Apple, Steve Jobs și-a început cariera făcând jocuri video pentru Atari și astăzi compania sa este unul dintre cele mai valoroase branduri de pe piață.

Bill Gates

Odată ce a lucrat ca programator de computer pentru TRW, astăzi este co-fondatorul Microsoft Corporation. La TRW a fost primul său loc de muncă pe care l-a început în ultimul an de liceu la doar 15 ani.

Ratan Tata

Industrial popular și om cu o inimă de aur, Ratan Tata și-a primit primul loc de muncă la Tata Steel în 1961. Obișnuia să gestioneze furnalul și lopata de calcar.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău