Comoara din struguri! Afacerile din agricultură pot genera profit asigurându-ți un trai decent, aici, acasă

17 Sept. 2021, 08:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
17 Sept. 2021, 08:00 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Și-a plantat 3 ha de struguri de masă ”Moldova” pe sistem de suport pergola ca să-i dea recoltă maximă și să-și poată vinde producția. Este vorba de tânăra antreprenoare Ana Ciobanu, fondatoarea Gospodăriei Țărănești (GȚ) cu același nume.

Cu studii în domeniul horticulturii, tânăra antreprenoare (34 de ani) de la Cantemir, satul Țărăncuța și-a înființat GȚ în anul 2019. Ideea i-a venit după ce a participat la un seminar tematic ”Sistemul Pergola  Roadă maximă la hectar”.

Am lansat afacerea după ce am pus la punct planul de afaceri pe care l-am depus la AIPA pentru subvenții în avans în anul 2019.  După care am înființat plantația de viță de vie pe o suprafață de 3 ha,  iar sistemul de suport l-am instalat doar pe o suprafață de un ha în anul 2020. În anul 2021 am accesat un credit de un mil. de lei de la BEI prin Livada Moldovei pentru a putea instala și pe celelalte două hectare sistemul de suport”, a explicat Ana Ciobanu pentru AIPA.

Dânsa susține că de la AIPA a beneficiat de un suport de 629 mii de lei subvenții în avans, care au ajutat-o să își dezvolte afacerea și să-și procurare tehnică agricolă, o stropitoare și un tractor.

În ceea ce privește provocările, Ana Ciobanu susține că acestea țin de comercializarea producției și prețul oferit de comercianți care uneori acoperă doar cheltuielile de întreținere a plantațiilor fără a genera profit.

Pe viitor antreprenoarea afirmă că planifică instalarea plasei antigrindină, instalarea sistemului de irigare prin picurare, procurarea unui tocător pentru mărunțirea resturilor vegetale, a unei cositori și darea în exploatare a depozitului frigorific.

Sunt posibilități mari și bune pentru crearea unui business în domeniul viticulturii, dacă ai inițiativă, încredere în sine, susținere din partea familiei și seriozitate în ceea ce faci. Toate aceste călități oferă oportunități foarte mari pentru reușită în afaceri”, a opinat Ana Ciobanu, care își exprimă ferma încredere că prin proiecte investiționale se pot realiza lucruri frumoase care pot genera profit astfel asigurându-ți un trai decent, aici, ACASĂ.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei