Cum a reușit un pensionar să facă avere: „La gunoi găsesc tot ce am nevoie”

18 Feb. 2024, 08:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
18 Feb. 2024, 08:51 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Pensionarul a ajuns la 80 de ani, cu aceleași obicei din tinerețe: caută prin gunoaie. El susține că găsește tot ce are nevoie la container. Astfel, trăiește cu doar cinci euro pe lună. Singurele cheltuieli majore suntun laptop și acces la internet. Cu banii economisiți a cumpărat zece case pe care le-a închiriat.

Heinz este cunoscut de vecini că strânge toate vechiturile și le depozitează în locuința sa. Mai mult decât atât, chiar ei îi oferă o mână de ajutor, pentru a nu risipi obiectele, relatează Bild.

„Nici măcar 5 euro pe lună nu cheltuiesc pe mâncare. Poate îmi cumpăr niște ulei de gătit sau altceva dacă rămân fără. Dar cea mai mare parte din mâncarea mea o găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori și aruncă suficient de multă hrană, cât pentru o întreagă familie!”, a precizat  pensionarul care se decară „cumpătat”, potrivit sursei citate.

Ce mănâncă pensionarul care a făcut avere căutând prin gunoi

Heinz esre considerat „cel mai ciudat milionar din Germania”, însă, el susține că stilul lui de viață ar trebui urmat.

„Oamenii sunt rispitori. Cumpără un pachet de cârnați, mănâncă puțin și restul îl aruncă la gunoi”, a precizat pensionarul  german, conform sursei citate. Astfel, Heinz spune că la container găsește tot ce poftește.

Seniorul german a lucrat ca nginer electrotehnist și  primește o pensie de 3.600 de euro de pe urma postului de funcționar superior la un birou de telecomunicații. El nu are moștenitori direcți și ar vrea să lase imobilele chiriașilor,  întrucât „verișorii îndepărtați” nu ar avea bani pentru plata taxei de succesiune.

Conform sursei citate, pensionarul spune că imobiliarele sunt cel mai bun mod de a salva economiile de inflație. Toate vilele și apartamentele sunt situate în apropiere de locuința lui, astfel încât se poate deplasa cu ușurință de la o locuință la alta, cu bicicleta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău