Cum să-ți creezi surse de venit pasiv? 5 idei care te vor ajuta

12 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
12 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Atunci când te gândești la bani, te gândești la multe ore de muncă, dar poți câștiga bani făcând aproape nimic. Iată câteva idei care necesită investiții mari.

1. Oferiți spre închiriere apartamentul

În cazul în care dispuneți de un apartament liber îl puteți oferi spre închiriere. Există mai multe opțiuni pentru cum se poate face acest lucru.

– Oferiți apartamentul în chirie pe termen lung. Aceasta este o sursă de venituri stabile și destul de mari. Riscul care poate apărea este că puteți găsi apartamentul într-o stare nu prea bună după plecarea chiriașilor.

– Oferiți spre închiriere apartamentul pe zi. Mod instabil, dar mai profitabil decât chiria pe termen lung. Este mai bine să alegeți opțiunea în care oferiți un apartament călătorilor. Pentru a face acest lucru, va trebui să mențineți constant prezentarea apartamentelor, dar riscurile sunt puțin mai mici. Dacă vă oferiți apartamentul cu chirie concetățenilor, aceștia pot organiza petreceri zgomotoase, iar vecinii nu vor fi fericiți.

– Oferiți cu chirie un apartament ca proprietate comercială. Locuința de la parter poate fi transformată într-un spațiu potrivit pentru un magazin sau birou. Dacă o faci singur, verifică reglementările. De asemenea, chiriașul poate prelua costul renovării spațiilor, dar acest lucru vă va afecta venitul.

2. Depozite la bancă 

În primul rând, ar trebui să decideți dacă doriți să primiți profit din depozit în fiecare lună, ceea ce înseamnă o sumă mai mică, sau vă doriți o sumă mai mare la sfârșit de trimestru sau an. În primul caz, este adecvat un cont de economii cu posibilitatea de a retrage dobânzi în fiecare lună. În al doilea caz, alegeți un depozit cu capitalizare, când dobânda este însumată lunar cu depozitul principal. Deci, în final veți primi o sumă mare.

Trebuie să luați în considerare și faptul că dobânzile din depozite, în Republica Moldova nu sunt atât de mari.

3. Investiți în acțiuni de dividende

Puteți primi dividende anual de la valori mobiliare, dar pentru aceasta trebuie să le alegeți corect. În primul rând, merită să ne concentrăm pe acțiunile preferențiale și nu pe cele obișnuite: dividendele sunt întotdeauna plătite pe prima și pe a doua – prin decizia consiliului de administrație. În al doilea rând, trebuie să alegeți companii promițătoare ale căror profituri (și, prin urmare, mărimea dividendelor) sunt în continuă creștere.

4. Deveniți investitor

Investiția într-un startup sau o companie în creștere este extrem de riscantă: de fapt, dai bani și nimic altceva nu depinde de tine. În același timp, organizația poate „trage” și deveni al doilea Apple sau se poate închide în șase luni. Cu toate acestea, cu unele abilități analitice, intuiție și noroc, puteți găsi un startup talentat și puteți obține profituri decente, urmărind succesul companiei.

5. Cumpărați un apartament în construcție și vindeți-l după finalizarea obiectului

Diferența de preț a unui apartament în etapa de construcție și la punerea în funcțiune este de 15-30%. Dar este important să alegeți un dezvoltator de încredere pentru a nu rămâne fără bani și fără apartament.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală