FOTO, VIDEO O nouă experiență pentru antreprenorii din Moldova: Călătorii de grup combinate cu networking de calitate

26 Apr. 2022, 12:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2022, 12:26 // Actual //  Lupu Eduard

13 antreprenori din Republica Moldova au avut parte de o experiență de neuitat în Iordania. Aceștia au renunțat la călătoriile obișnuite și au ales să participe la un nou format de escapade pentru oamenii de afaceri de la noi.

Questuri, întreceri, adrenalină și recunoștință, practic un amalgam de emoții, de asta au avut parte eroii acestui proiect. Oamenii de afaceri au profitat din plin de un program intens în care și-au pus la încercare abilitățile lor de leaderi. De organizarea acestei călătorii a avut grijă compania Just Travel.

„Eu cred că a fost ceva extraordinar și cuvântul cheie este probabil „diversitate”. Am avut oameni foarte diverși, din diferite domenii și ocupații și pe de altă parte am avut niște locuri foarte diferite. Matricea asta, amalgamul acesta a creat până la urmă așa o energie din care nu puteai să nu îți încarci bateriile”, povestește omul de afaceri, Roger Gladei.

„Eu sunt foarte greu de impresionat, dar de data aceasta Iordania a fost the best. Este un loc unde m-aș mai întoarce”, spune Radu Salamalichi.

Totodată, Just Travel promite încă câteva expediții unice.

„Foarte curând, oamenii vor avea șansa să experimenteze alte trăiri senzaționale. Următoarea călătorie va fi la sfârșitul lunii iunie pe insulele grecești, unde vom explora plajele Mykonos, vom face yachting în Marea  Egee, dar și hiking, yoga și experiențe cu shamanii. Expediția promite a fi de neuitat”, precizează compania.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău