Joburi de viitor: (68) Fermier Agroecologic

10 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica
Agricultura nu va dispărea niciodată, ea doar se va adapta noilor condiții și va deveni ECO. Pentru ca agricultura să existe, avem nevoie și de fermieri, iar în viitor aceștia vor fi agroecologici.

Fermier Agroecologic: Responsabilități/Atribuții 

Fermierul Agroecologic cultivă culturi și biocombustibil, restabilind în același timp echilibrul agricol. Datorită ecosistemelor agricole, agrofermierii vor crea împreună un sistem eficient și durabil de hrănire și alimentare a planetei.
Mulți fermieri agroecologici vor avea sediul în zonele urbane, unde au ferme verticale, dar altele vor fi în continuare amplasate în zonele rurale.
Fermierul Agroecologic cultivă copaci, arbuști și „buruieni” printre culturi, folosind tehnici de intercroping pentru a crea microclimate care sunt benefice și pentru a respinge insectele dăunătoare. Vor oferi irigarea la sistemele radiculare ale plantelor, vor preveni scurgeri care ar putea provoca eroziune și pierderea nutrienților solului.
Fermierii agroecologici vor folosi o gamă largă de tehnologii în activitatea lor, inclusiv roboți pentru munca pe teren, editarea genelor pentru culturile rezistente, și practică bazată pe date mari. Senzorii sunt încorporați în sol și aer, măsurând exact cât din îngrășământul verde este nevoie, care este temperatura și de ce este necesară udarea permanentă.

Fermier Agroecologic: Abilități

Fermierii agroecologici au cunoștințe cum plantele, solul, insectele, animalele, nutrienții, apa și vremea interacționează între ele pentru a crea sistemele vii. Ei știu despre
cum să cultivăm alimente și biocombustibili în mod durabil. Le place să lucreze cu plante și au abilități practice în munca de teren. Au abilități bune de analiză a datelor și
poate folosi software algoritmic pentru a afla care este cel mai bun cadru durabil și productiv.

Agroecologie* – (DEX) Agroecologia este agricultura făcută în concordanță și cu respectarea normelor și legilor ecologice.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală