Microsoft – țința unui atac cibernetic! Pe cine suspectă oficialii americani

29 Iun. 2021, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Microsoft, unul dintre pionerii tehnologici a fost ținta unui atac cibernetic.  Atacatorii au reușit să compromită cel puțin trei entități.

Gigantul tehnologic a dezvăluit într-o postare pe blog că urmărește noi activități din grupul denumit Nobelium.

„Această activitate recentă a fost în mare parte nereușită”, a spus compania, iar grupul nu a reușit să se infiltreze în majoritatea țintelor.

Cu toate acestea, atacatorii au reușit să compromită cel puțin trei entități, iar Microsoft a găsit, de asemenea, programe malware care fura informații de pe unul dintre sistemele agenților săi de asistență pentru clienți, ca parte a investigației sale actuale.

În acest moment, Microsoft verifică metodele folosite de atacatori, iar până acum au observat brute-force attack (n.r. – spargerea parolelor prin ”forță brută”). Compania nu a numit cele trei entități compromise în raportul său inițial și, de asemenea, nu a spus dacă atacatorii au primit informațiile de la sistemul deținut de reprezentantul de asistență pentru clienți al companiei, scrie playtech.ro.

Microsoft a recunoscut, totuși, că sistemul avea acces la informații de bază despre cont pentru un număr mic de clienți și că atacatorii foloseau acele informații pentru a lansa atacuri foarte concrete.

Compania a declarat că a răspuns rapid și a reușit să elimine accesul grupului la dispozitivul agentului său de servicii pentru clienți. De asemenea, a alertat entitățile compromise și toate celelalte ținte prin procesul de notificare național. Oficialii americani cred că Rusia a stat în spatele hackerilor SolarWinds și au legat anterior Nobelium de agenția de informații a țării.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală