Rusia restricţionează exporturile de gaze nobile, precum neonul, un ingredient cheie în fabricarea cipurilor

03 Iun. 2022, 07:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2022, 07:06 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia, lovită puternic de sancţiuni, a restricţionat exporturile de gaze nobile, cum ar fi neonul, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor, până la sfârşitul anului 2022, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă, a anunţat joi Ministerul rus al Comerţului, transmit Reuters și news.ro.

Limitarea exporturilor Rusiei ar putea înrăutăţi criza ofertei pe piaţa globală a semiconductorilor.

Ucraina a fost unul dintre cei mai mari furnizori de gaze nobile din lume până când a suspendat producţia la fabricile sale din oraşele Mariupol şi Odesa, în martie.
Exporturile de gaze nobile, pe care Rusia obişnuia să le furnizeze Japoniei şi altor ţări, vor fi permise doar cu permisiunea specială a statului până pe 31 decembrie, potrivit guvernului rus.

Măsura va oferi o oportunitate de ”a rearanja acele legături care acum au fost rupte şi de a construi altele noi”, potrivit ministrului adjunct al Comerţului, Vasili Şpak.

Rusia furnizează 30% din livrările globale cu gaze nobile, potrivit estimărilor ministerului.
Taiwanul, cel mai mare producător mondial de cipuri, a impus restricţii la exporturile acestor produse către Rusia, după ce Moscova a trimis mii de militari în Ucraina pe 24 februarie.

”Plănuim să ne creştem capacitatea de producţie (de gaze nobile) în viitorul apropiat. Credem că vom avea ocazia să fim auziţi în acest lanţ global, iar acest lucru ne va oferi un oarecare avantaj competitiv, dacă este necesar să construim beneficii reciproce, negocieri cu colegii noştri”, a spus Şpak.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău