Sfaturi prețioase de carieră de la un antreprenor de succes

21 Sept. 2022, 11:34
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2022, 11:34 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Antreprenorul și autorul Peter Shankman a avut o carieră mai mult decât interesantă. A lucrat în redacția AOL la mijlocul anilor ’90, a creat un instrument care leagă jurnaliștii cu sursele dorite, numit „Help a Reporter Out” la începutul anilor 2000 și a vândut HARO în 2010 pentru mai puțin de 5 milioane de dolari. De atunci, Shankman a scris mai multe cărți, a avut un discurs la TED și a lansat popularul podcast ADHD „Faster Than Normal”. Iată ce sfaturi le oferă el celor care se află la început de carieră, precum și celor care au făcut primii pași în antreprenoriat.

Fii splendid în activitățile de bază

Sfatul numărul 1 al lui Shankman pentru cei care se află la început de carieră: „Fii splendid în activitățile de bază”. Asta înseamnă să cunoști parametrii a ceea ce faci și să respecți acești parametri, notează CNBC.

Pentru mine, nu e nevoie ca tu să știi să redefinești numărul pi. Am nevoie să tragi puțin mai puțin decât toți ceilalți”, spune antreprenorul american.

Peter Shankman arată că dacă, spre exemplu ai un business cu livrări de mâncare, lucrurile trebuie menținute simple: duci mâncare din punctul A în punctul B fără să o verși. La fel funcționează lucrurile și dacă ai o carieră în industria de nunți: tu trebuie să faci invitațiile de nuntă exact așa cum îți spun viitorii miri, nu e necesar să îți arăți talentul în afara cerințelor clienților pentru că la final va curge cu nemulțumiri.

Această mentalitate poate fi aplicată și pentru pentru locurile de muncă care nu necesită vânzarea unui produs sau serviciu. Dacă prioritățile tale esențiale sunt să te asiguri că site-ul companiei funcționează fără probleme, respectă acele priorități și du-le cu bine la bun sfârșit. Dacă lucrezi în PR și munca ta este să prezenți poveștile clienților tăi către instituțiile media, asigură-te că faci asta așa cum trebuie.

Încă un sfat de carieră: perfecționează-ți gramatica și ortografia

Aproape 6 din 10 americani (59%) consideră că greșelile de ortografie din meniurile restaurantelor, semnele magazinelor și reclamele sunt enervante, conform unui sondaj Dictionary.com din 2015, efectuat pe 2.052 de adulți. Bineînțeles că această frustrare se extinde și la alte profesii.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 10:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 10:47 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un comunicat de presă au ieșit la iveală mai multe datorii pe care le are Apă Canal pe lângă cele la curent electric.

Astfel, din cauza majorărilor de preț, începând cu luna mai 2022, facturile pentru energia electrică au depășit media lunară a cheltuielilor pentru energia electrică acoperită de tarifele aprobate în anul 2017, iar cele mai mari facturi au fost pentru luna noiembrie și decembrie, în valoare totală de 21,1 mil. lei și, respectiv, 27,2 mil. lei fără TVA. De aici s-a format și datoria enormă față de „Premier Energy”, care la data de astăzi, 06.02.2023, constituie 65,8 mil. lei, la care se adaugă penalitatea înaintată în sumă de 0,24 mil. lei.

La fel, a crescut serviciul datoriei față de BERD și BEI, în total până la 78,6 mil. lei, iar serviciul datoriei față de băncile locale a constituit peste 40 mil. lei. Deși serviciul total al datoriei față de instituțiile financiare a fost de peste 118 mil. lei, iar investițiile în afara celor finanțate în cadrul proiectelor cu finanțare din exteriorul țării, doar contractate de la terți, au constituit 16,1 mil. lei.

Începând cu luna ianuarie 2022, pentru S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost aprobat tariful de 1 479 lei/Gcal, ca includea cheltuieli pentru gazele naturale în mărime de 32,27 mil. lei/an sau 6,45 mil. lei fără TVA în medie pentru o lună din sezonul de încălzire. Iar în tariful de 3 134 lei/Gcal în vigoare începând cu 01.11.2022, componenta gazelor naturale constituia 58,38 mil. lei/an sau 11,68 mil. lei fără TVA în medie pentru o lună din sezonul de încălzire. De aici s-a format și datoria enormă față de „Moldovagaz”, care la data de astăzi, 06.02.2023, constituie 30,53 mil. lei.

Astăzi, 7 februarie, este ultima zi în care Apă Canal urma să găsească o soluție pentru soluționarea datoriilor la energie electrică. În caz contrar compania a fost avertizată că va rămâne fără energie electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău