Spioni la Facebook! Conducerea a dat afară 52 de angajați și le aduce învinuiri grave

14 Iul. 2021, 12:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iul. 2021, 12:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Facebook a concediat 52 de angajați pentru abuzul de acces la datele utilizatorilor rețelei sociale – inclusiv bărbați înfiorători care au obținut date de localizare a femeilor de care erau interesați romantic, potrivit unui nou raport.

Profitând de accesul lor la informațiile utilizatorilor prin intermediul sistemelor interne ale Facebook, inginerii de sex masculin au putut vizualiza locațiile femeilor, mesajele private, fotografiile șterse și multe altele, potrivit unui raport bombă din Telegraph.

Într-un caz descris în raport, un inginer Facebook era în vacanță cu o femeie în Europa, la un moment dat cei doi s-au certat și femeia și-a dorit să stea singură. Folosind datele de pe Facebook, inginerul ar fi urmărit-o la noul ei hotel și a întâlnit-o din nou.

Într-un alt caz, un inginer ar fi folosit datele Facebook pentru a afla că o femeie de care era interesat romantic a vizitat în mod regulat Parcul Dolores din San Francisco, apoi a folosit informațiile pentru a merge acolo și a o găsi cu prietenii ei.

Majoritatea inginerilor care au abuzat de informații private erau bărbați care căutau femei de care erau interesați, dar nu le cunoșteau personal.

În timp ce 52 de angajați au fost concediați pentru astfel de nelegiuiri în 2014 și 2015, ofițerul principal de securitate al Facebook, Alex Stamos, ar fi avertizat că sute de alții ar fi putut aluneca neobservați.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ar fi fost supărat când a aflat despre abuzul pe scară largă de informații despre utilizatori – și a întrebat de ce nimeni altcineva din companie nu s-a gândit să înăsprească accesul inginerilor la astfel de date.

Însă Zuckerberg însuși a proiectat sistemul de acces la date al companiei și a refuzat să-l schimbe pe măsură ce compania crește, potrivit raportului.

„Am avut întotdeauna toleranță zero pentru abuz și am concediat fiecare angajat care a găsit vreodată că accesează în mod necorespunzător date”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook într-o declarație. „Din 2015, am continuat să ne consolidăm protocoalele de formare a angajaților, de detectare a abuzurilor și de prevenire. De asemenea, continuăm să reducem necesitatea ca inginerii să acceseze anumite tipuri de date pe măsură ce lucrează pentru a construi și a sprijini serviciile noastre. ”

Un alt extras din cartea publicată săptămâna trecută în New York Times a spus că relația lui Zuckerberg și a șefului operațional al Facebook Sheryl Sandberg s-a înrăutățit în timpul Trump, deoarece conexiunile administrației Obama ale lui Sandberg au fost brusc inutile.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală