10 ani JCI Moldova! Eveniment cu speakeri de renume: „JCI MOLDOVA XO CONFERENCE: Leadership & Business”

06 Dec. 2021, 13:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
06 Dec. 2021, 13:45 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

JCI Moldova împlinește 10 ani și cu această ocazie organizează o conferință în format Hybrid, cu speakeri de renume.

Junior Chamber International, care „crește lideri pentru o lume în schimbare”, a invitat la evenimentul „JCI MOLDOVA XO CONFERENCE: Leadership & Business” personalități precum:

Sturza Ion, om de afaceri, ex Prim-ministru al R. Moldova;
Romeo V. Turcan, PhD în International Entrepreneurship, Profesor la Aalborg University Business School;
Steve-Mary Jo Simpson, co-fondator și vicepreședintele Global Leadership Partners, SUA;
Liliana Busuioc, Director executiv, AIM – Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova;
Mila Malairau, Director executiv, American Chamber of Commerce in Moldova;
Ruslan Cojocaru, fondator Tucano Coffee;
Cristian Ziliberberg, Doctorand la Aalborg University, Danemarca, Past President JCI New York City, Expert în transformare organizațională și personală;
Marian Ruben, CEO & Founder Utilben, România.

Membrii aleși au experiență vastă în afaceri, conducerea organizațiilor de business, mediul academic și public.

Când?
Data: 𝟵 𝗗𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲
Ora: 𝟬𝟵:𝟬𝟬

Unde?
Locație: 𝗗𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗣𝗮𝗿𝗸

Grupul de presă Realitatea este partener media al evenimentului. Pe portalurile de știri Bani.md și Realitatea.md vor publica articole despre evenimentul desfășurat, iar ceremonia de deschidere a evenimentului va fi transmisă online, pe portalul de transmisiuni live – rlive.md.

Dacă vă doriți să participați la întregul eveniment, vă va fi utilă următoarea informație.

Preț:
300 lei – prezență fizică, doar 𝟱𝟬 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 disponibile.
250 lei – prezență online.

Înregistare: https://bit.ly/3DnOV2l

JCI Moldova este o comunitate de tineri lideri, antreprenori și profesioniști afiliată rețelei mondiale Junior Chamber International (JCI). În Moldova ne-am lansat în 2011 și de atunci, am oferit șansa sutelor de tineri să-și dezvolte spiritul de colaborare și responsabilitate socială. Prin proiectele noastre am reușit să producem schimbări pozitive în societate.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău