Un tânăr de 19 ani din România vrea să revoluționeze piața crypto. Milionar la 19 ani și lansarea FutureCoin

27 Dec. 2021, 17:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Dec. 2021, 17:08 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cristian Filip, în vârstă de 19, fondatorul FutureCoin, își propune ca prin noua tehnologie să revoluționeze piața monedelor virtuale și să rezolve câteva dintre problemele existente în sistemul blockchain actual. Într-un interviu pentru Forbes.ro a oferit mai multe detalii despre planurile sale în ceea ce privește piața crypto.

FutureCoin este o criptomonedă în jurul căreia ne propunem să creăm un ecosistem de proiecte prin care să revoluționăm piața de cripto la nivel mondial. Avem în dezvoltare 12 proiecte, printre care: proiectul FuturePad, o platformă prin care proiectele de calitate pot să își execute rundele de finanțare, Coinfiles, o platformă WEB unde pot fi consultate statistici despre orice criptomonedă, ratele de schimb și volumul real din piață. Platforma se va baza pe o tehnologie de tip AI, care verifică în fiecare minut volumul real al fiecărei monede, cu ajutorul unor echipe externe numite market-makeri. Ne propunem să integrăm și un procesator de plăți în criptomonede pentru magazinele online, să creăm o infrastructură de carduri de debit și ATM-uri, pentru a crește nivelul de absorbție al criptomonedelor în FIAT pentru întreaga lume. Proiectul mai include și o bancă virtuală cu o aplicație fintech, prin care utilizatorii să poată trimite bani oriunde în lume sigur și rapid, dar și posibilitatea de creditare în criptomonede pentru investiții sau nevoi personale. Tot în cadrul ecosistemului FutureCoin se regăsește și noua tehnologie de tip BLOCKCHAIN pe care o lansăm – TRADELINK. Noua tehnologie este, în medie, de 194 de ori mai rapidă față de restul blockchain-urilor existente pe piață în acest moment și poate ajunge la un maximum de 1.000 de ori. Totodată, va fi si cea mai rentabilă platformă, cu comisioane de tranzacționare care ajung și la 2 cenți/per tranzacție. O nouă inovație va fi introducerea unui nou sistem de validare a tranzacțiilor – POT (Proof of Trade). Însă asta nu e tot, lucrăm la dezvoltarea unui browser de internet descentralizat și a unui sistem de transfer de fișiere bazat pe tehnologia blockchain (TRADELINK).”, a declarat Cristian Filip.

De asemenea, Cristian Filip mai consideră că în antreprenoriat pasiunea este foarte importantă pentru a obține rezultate pe măsură.

„Consider că acolo unde există pasiune, există și ambiție și dedicare, iar rezultatele sunt mult mai mari. Cred că este important să îmbini pasiunile cu antreprenoriatul și să îți dezvolți afacerile pe baza pasiunilor tale. Cum auzim des „flacăra pasiunii nu moare niciodată”, cred cu tărie că atunci când ești ambițios și vrei să îți duci pasiunea la un cu totul alt nivel, devii un „animal” care nu se mai poate opri din setea succesului.”

La doar 19 ani, tânărul este milionar și a investit la bursă, în imobiliare și criptomonede.

A început a face primii bani din marketing, iar mai târziu și-a lansat propria afacere.

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO