Cărți de citit în această vară recomandate de bloggerița Tania Goncear. „Oamenii care citesc mișcă pământul”

12 Iun. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
12 Iun. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Sezonul de vară deja a început, iar majoritatea dintre noi vor să aibă o vară cât mai interesantă și productivă. O metodă de a vă petrece timpul util ar fi o carte bună pe care să o citiți în zilele răcoroase de vară. În acest sens, bloggerița Tania Goncear vine cu câteva recomandări de carte.

  1. De la idee la bani – NAPOLEON HILL

De la idee la bani este cea mai cunoscută carte a lui Napoleon Hill și, totodată, una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile. Autorul prezintă 13 idei prin care te poți îmbogăți, abordând teme precum succesul, cunoștințe și prosperitate. Vei învăța cum să atingi, dar și cum să menții succesul.

2. Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală? – LAURA ENE

Autoarea cărții împărtășește experiența ei personală și profesională în ceea ce privește schimbarea stilului de viață și scăderii în greutate. Te poate ajuta și pe tine să începi un mod sănătos de viață și să slăbești corect ținând cont atât de starea emoțională cât și de cea fizică.

3. Cele 12 pârghii ale succesului – STEPHEN R. COVEY

În această carte autorul îți dezvăluie mecanismele după care se conduc oamenii de succes. De asemenea aici vei învăța că ceea ce contează cu adevărat este caracterul, integritatea, dăruirea de sine și nicidecum averea, faima, popularitatea sau imaginea publică.

4. Planul financiar de o pagină. O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent – CARL Richards

Cartea scrisă de Carl Richards te va ajuta să reduci decalajul între ceea ce ești și ceea ce vrei să fii. Vei învăța ce anume îți dorești de la viață și ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obține toate aceste lucruri.

5. Shantaram – GREGORY DAVID ROBERTS

Cartea a fost tradusă în 40 de limbi și vândută în peste 4 milioane de exemplare. Este un roman de inspirație autobiografică care a cucerit milioane de cititori.

6. Cei șase stâlpi ai încrederii în sine – NATHANIEL BRANDEN

Citind această carte vei înțelege cât de importantă este încrederea în sine pentru sănătatea ta psihică, pentru realizările personale și pentru a stabili relații pozitive cu cei din jurul tău.

7. Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat – DANIEL PINK

Autorul te va învăța să încetezi să mai crezi în faptul că banii reprezintă adevărata sursă de motivație. Potrivit lui secretul satisfacției și performanței în orice domeniu, profesional sau personal este nevoia de a ne dirija propriile vieți, de a învăța și de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni și de a face din lume un loc mai bun.

8. UNFU*K YOURSELF. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața – GARY JOHN BISHOP

În această carte vei afla majoritatea răspunsurilor la întrebarea „Ce te împiedică să trăiești cea mai bună dintre vieți?”.

9. Vindecarea copilului interior – STEFANIE STHAL

Această carte te va ajuta să găsești răspunsuri la întrebări pe care le are fiecare persoană: Cum să ne redobândim încrederea? Cum să trecem peste dezamăgiri?, Cum să nu ne mai complacem în mediocritate și să ne aruncăm în viață plini de curaj?

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău