Cum organizez o vacanță reușită? Sfaturi utile

30 Iul. 2021, 17:28
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 17:28 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pe cât de interesantă și relaxantă poate fi o vacanță, devine puțin stresant când vine vorba de organizare. Iată de ce, îți propunem câteva sfaturi pentru a planifica o vacanță, fără multe griji.

Alege destinația. În primul rând trebuie să știi unde vrei să mergi, aici trebuie să țineți cont de interese, dar nu uita și de buget.

De cât timp ai nevoie pentru a ajunge la destinație? În dependență de destinația pe care o alegi, trebuie să decizi mergi cu mașina sau cu avionul.

Cu cine călătorești. Dacă nu pleci singur, trebuie să ții cont și de preferințele celorlați, este recomandat să planificați împreună.

Ce tip de experiențe vrei să ai? Alege ce tip de vacanță vrei să ai: de aventura, la mare, la munte, în oras, sa mergi la festivaluri, de lux, de relaxare. Aici depinde deja de necesitățile tale și dorințe.

Rezervă din timp biletele de avion. Dacă planifici o călătorie cu avionul, atunci este recomandat să rezervi biletele din timp, informează-te ce se întâmplă dacă anulezi zborul.

Rezervă-ți cazarea. Cu cât rezervi mai devreme cazarea, cu atât poți găsi prețuri mai bune. Aici de asemenea trebuie să ții cont de mai multe aspecte, una este să mergi cu copiii și alta e să mergi cu iubitul.

Cu ce te deplasezi la destinație?  Decide dacă mergi cu mașina personală, închiriezi sau mergi cu transportul în comun.

Ce vrei să vizitezi? Înainte de a merge în vacanță este bine să ai și o listă de obiective pe care să le vizitezi, în acest fel, vei fi mai organizat și sigur.

Ce pui în bagaj?  Organizarea bagajului cît mai eficientă te ajuta să nu ai surprize neplăcute la destinație. Dacă mergi la mare vei avea nevoie de anumite haine, iar dacă ajungi la munte vei avea nevoie de altele.

Unde vei mânca. În cazul în care nu alegi un hotel cu alimentația inclusă, decide din timp unde vei lua masa, caută din timp recomandări, locuri unde poți testa gastronomia autohtonă, sau dacă ești vegan, caută restaurantele unde vei găsi acest tip de alimente.

Pregătește actele. Verifică să ai pașaportul valabil, permisul de conducere, cartea de identitate. Daca este nevoie de viză asigura-te că o vei obține la timp. De asemenea poți sa iți faci și asigurare medicală.

Roaming si conexiune la internet. Asigură-te că ai activat serviciul de roaming și datele mobile.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală