(FOTO) Cinci destinații romantice din Europa. Oferă-i un cadou deosebit de Ziua Îndrăgostiților

08 Feb. 2022, 12:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Feb. 2022, 12:10 // Au Bani //  MD Bani

Luna februarie este pe de o parte, luna îndrăgostiților (Sfântul Valentin, Dragobetele), iar pe de altă parte, luna reducerilor la vacanțe. Prin urmare, puteți îmbina utilul cu plăcutul și vă puteți scoate persoana iubită într-o călătorie în Portugalia, Italia sau Bulgaria. Iată câteva dintre cele mai romantice destinații din Europa, potrivit WallStreet.ro.

Plovdiv- Bulgaria

Aproape de casă, Bulgaria are și ea locurile sale romantice, iar unul dintre acestea este Plovdiv. Plovdiv este un oraș sub dealuri, ca multe dintre locurile romantice de prin lume, potrivit EuropeanBestDestinations.com.

Aici vă puteți bucura de întâlniri romantice la cină, într-unul dintre restaurantele pe care orașul le pune la dispoziție, dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe deosebite, vizitați următoarele:

  • Cele trei dealuri: o plimbare pe străzile pitorești ale Rezervației istorice și arhitecturale antice Plovdiv, un fenomen cultural format în ultimii 8.000 de ani. O plimbare romantică pe lângă frumoasele case Revival din orașul vechi vă va duce în altă perioadă.
  • Puteți încheia plimbarea cu o băutură pe vârful unuia dintre cele trei dealuri.
  • Plovdiv oferă și Canalul său de canotaj, care nu este doar cea mai mare instalație sportivă de acest gen din Balcani, ci și un loc simbolic pentru cuplurile îndrăgostite. Aici găsiți Podul Canalului de Canotaj – podul cu lacăte, unde martorii pot admira răsărituri și apusuri.
  • Kapana este un alt loc de întâlnire potrivit. Cartierul istoric a cunoscut o adevărată revigorare în ultimii ani și a revenit la viață. Multe cupluri aleg să petreacă timp împreună în cafenelele confortabile, berăriile și barurile moderne sau doar să se plimbe pe străzile pietruite și să descopere împreună comorile cartierului artistic.

Veneția- Italia

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Veneția este una dintre cele mai romantice destinații din Europa.

De la Carnavalul de la Veneția până la Palio of Marciliana din Chioggia, de la Riviera înflorită care are loc în fiecare an de-a lungul malurilor râului Brenta, până la Festivalul Madonna dell’Angelo celebrat la Caorle, de la Festivalul Internațional de Sculptură în Nisip de la Jesolo până la Palio of Cavallino, Veneția vă va surprinde de fiecare dată.

Ljubljana- Slovenia

Capitala Sloveniei, Ljubljana este un alt loc romantic din Europa, chiar și numele acesteia făcând trimitere către sentimente (numele Capitalei se aseamănă cu cuvântul sloven „ljubljena”, adică „cel iubit”).

Orașul are un aspect istoric și emană energie. În plus, Ljubljana are și un vechi castel pe deal care se înalță deasupra orașului, dar și dragonii care stau ca simbol al Ljubljanei.

Paris- Franța

Din această listă, nu putea lipsi Parisul, o destinație pentru îndrăgostiții din toată lumea.

Plimbări romantice, restaurante minunate, seri în doi, momente de neuitat pentru totdeauna…

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage turiști din toată lumea pe tot parcursul anului.

Sintra- Portugalia

Sintra este o bijuterie așezată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în moștenirea sa istorică maiestuoasă, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra este și un pionier în spiritul romantic, datorită scriitorilor din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, care au celebrat subiectivitatea și emoția dramei.

 

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău