(FOTO) Idei de cadouri pentru Crăciun și Anul Noul de la producătorii autohtoni

14 Dec. 2022, 12:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
14 Dec. 2022, 12:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar mulți dintre noi sunt în căutarea cadourilor pentru cei dragi. În acest an, Bani.md vă îndeamnă să susțineți producătorii autohtoni. Astfel, am pregătit o listă cate te va ajuta să găsești darul perfect care să ajungă sub brad în acest an.

De asemenea, în această perioadă sunt organizate și târguri unde producătorii autohtoni își expun produsele, astfel, va fi mult mai ușor să găsești cadouri pentru cei dragi.

EduJoc – jucării educative

EduJoc este o întreprindere socială și creează jucării educative pentru orice vârstă. Jucăriile educative sunt un cadou perfect, în special pentru copii. Ele dezvoltă creativitatea și logică. EduJoc oferă o colecție impresionantă de materiale didactice, seturi de creație, articole de decor, jucării educative și jocuri de logică.

Les Perles

Ce zici de un colier, inel, o brățară, cercei din perle naturale produse în Republica Moldova? Va fi cadoul perfect pentru soră, soție, iubită sau mamă. La sigur o vei impresiona.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Vinuri

Un vin bun este mereu un cadou potrivit. Fie că optezi pentru un vin de colecție sau unul de consum curent, atât producătorii mari cât și cei mici oferă o gamă largă de vinuri selecte. Cricova, Mileștii Mici, Chateau Vartely, Asconi, Crama Mircești, Bahu Winery, Famber, Novak, Mied, Fautor, Tewa Wines, Crama Mingir, etc. te așteaptă să alegi cadouri pentru cei dragi.

Viorica Cosmetic

Viorica Cosmetic oferă o gamă largă de produse de îngrijire, cosmetică și parfumuri. Suprinde-ți persoana dragă cu un cadou care îi va arăta cât de mult contează pentru tine. De asemenea, în contextul sărbătorilor de iarnă Viorica Cosmetic a pregătit seturi împachetate frumos.

Moft

Caramelă pregătită special pentru Crăciun, sau poate o caramelă sărată, sau pastă de arahide, migdale, alune, caju, fistic, acesta poate fi cadoul perfect pentru acel pofticios din familie. De sărbători alintă-l cu un moft. De asemenea, Moft, la fel ca și alte companii a pregătit seturi speciale pentru sărbătorile de iarnă cu felicitări pe care le poți personaliza.

Aurore – lenjerie pentru femei

Un set de lenjerie poate fi cadoul perfect pentru femeia de lângă tine. Surprinde-o plăcut de sărbători. Aurore, promovează individualitatea și frumusețea fiecărui corp.

Miere

Mierea este un produs care nu lipsește din casele moldovenilor. Niciodată nu există prea multă miere, de aceea poate fi un cadou potrivit pentru Crăciun sau anul Nou.

La târgurile destinate producătorilor autohtoni vei descoperi o gamă largă de produse din miere. De la miere de salcâm, tei, polifloră până la miere cu nuci.

Comac Drinks – cocktailuri de autor

Unii iubesc vinul, iar alții preferă băuturile mai tari. Așadar, dacă persoana pentru care cauți cadou preferă cocktailurile, cele pregătite de Anton Comac vor fi un cadou ideal. Poți alege un set care se potrivește femeilor sau care se potrivește bărbaților. Sau dacă mergi în ospeție, poți face un mix din cele două.

Cristalin – produse de îngrijire și baie

Cristalin oferă sare de baie fără coloranți, amestecuri magice pentru baie din sare pură de mare, Himalaya și E. Aceste produse pot fi cadoul perfect pentru sărbătorile de iarnă.

Bray’s – Decorațiuni de interior

Bray’s oferă o gamă largă de decorațiuni de Crăciun, sfeșnice pentru lumânări sau calendare veșnice.

Liro

Liro oferă o gamă largă de fructe uscate, nuci, prune umplute, miere, etc. Compania a pregătit boxuri speciale de sărbători. De Crăciun, optează pentru un cadou sănătos. Mai multe produse găsiți pe pagina lor.

Sacred Energy – lumânări parfumate din ceară de soia

Lumânările din ceară de soia pot fi un cadou perfect pentru sărbătorile de iarnă. Sacred Energy oferă o gamă largă de lumânări, inclusiv cu tematică de Crăciun: fulgușori, brazi, spiriduși. De asemenea, Elena creează și suporturi hand-made pentru lumânări.

 

 

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău