O cină la lumina lumânărilor! Castel Mimi organizează un eveniment exclusiv, cu ocazia Orei Pământului

20 Mart. 2023, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mart. 2023, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În premieră, de Ora Pământului, vizitatorilor renumitei atracții turistice din Moldova le va fi propusă o cină la lumina lumânărilor, cu bucate produse fără utilizarea gazului sau curentului electric.

Alături de alte construcții emblematice, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel din Paris, Sfinxul şi Piramidele din Giza şi alte sute de monumente din întreaga lume, Castelul Mimi, inclus în top cele mai frumoase 15 vinării din lume, va rămâne în întuneric, în timp ce oaspeții castelului vor lua cina la lumina lumânărilor. Astfel, Republica Moldova, va adera la acest eveniment marcat de peste 100 de milioane de oameni din peste 30 de state.

În cadrul acestui eveniment, oaspeților le va fi propusă o cină eco, în care vor putea degusta vinuri și produse alimentare pregătite fără utilizarea gazului sau a curentului. Evenimentul va avea loc pe data de 25 martie, începând cu ora 20:00, la Castel Mimi.

CEO Castel Mimi, Adrian Trofim, afirmă că acest eveniment reprezintă un nou pas în strategia de sustenabilitate a companiei:

„Sustenabilitatea nu este doar o acțiune de o singură dată, ci un proces complex și continuu în care contează toate elementele și procesele, oricât de minore nu ar fi ele. De aceea, am ales să organizăm această cină eco, în care toate bucatele sunt pregătite fără utilizarea gazului sau a curentului și sunt ecologice. Aceasta este o oportunitate pentru oaspeții noștri de a experimenta un mod de viață mai sustenabil și de a susține împreună un astfel de mod de viață”.

Oaspeții vor avea ocazia să deguste vinuri din struguri Viorica, culeși manual, noaptea în fază de lună plină, renumitul vin Feteasca Neagră și celebrul Ice Wine. Bucatele vor include carne de iepure crescut în condiții naturale și alte produse alimentare ecologice.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteți afla AICI.

Castelul Mimi este unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Republica Moldova și a devenit cunoscut pentru vinurile sale de calitate și pentru angajamentul său în privința sustenabilității. Evenimentul „Cina la lumina lumânărilor” este un exemplu concret al acestui angajament și o oportunitate pentru oaspeții săi de a experimenta o cină eco inedită.

P.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre a anunțat că acordă 50 de milioane de euro Republicii Moldova pentru implementarea reformelor în procesul de aderare la UE.

Republica Moldova are stabilite relații bilaterale de peste 30 ani cu Regatul Norvegiei. Împreună cu alte state, Regatul Norvegiei a contribuit esențial la gestionarea crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina.

Oslo a fost aprobat programul Nansen de sprijin pentru Ucraina și Moldova pentru o perioadă de cinci ani și prevede ajutor non-militar și umanitar pentru redresarea consecințelor războiului pe dimensiunea civilă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău