Pandemia schimbă definitiv modul în care oamenii călătoresc: Ce urmăresc turiştii în utlima perioadă

26 Sept. 2021, 19:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 19:17 // Actual //  Lupu Eduard

Modul în care oamenii călătoresc a fost schimbat pentru totdeauna de pandemie, a anunţat şeful platformei de cazare AirBnB, potrivit BBC News, citat de Ziarul Financiar.

Brian Chesky a declarat pentru BBC că diferenţele dintre călătoriile de afaceri şi cele de agrement sunt din ce în ce mai neclare datorită tiparelor de lucru la distanţă.

Acesta a spus că oamenii optează pentru pauze mai lungi cu familia şi prietenii, căutând o „legătură umană” mai puternică.

„Cred că ceeea ce vedem astăzi este o întreagă revoluţie a modului în care călătorim”, a spus Chesky.

„Obişnuiam să locuim într-un sigur loc, în casa noastră, să lucrăm într-un altul, la birou, şi să călătorim într-un al treilea. Acum, toate aceste trei locuri sunt convergente”, a adăugat el.

”Trebuie să sperăm că angajatorii nu vor fi nevoiţi să forţeze oamenii să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână pentru a înţelege că totul s-a schimbat definitiv”.

Pandemia a lovit puternic AirBnB, compania pierzând aproximativ 80% din afacerea sa în doar câteva luni.

Cu toate acestea, Chesky a declarat că cererea a revenit puternic încă din vara trecută, în timp ce obiceiurile consumatorilor s-au schimbat.

Zoomul şi alte aplicaţii care permit munca la distanţă au „modificat fundamental” nevoia de a călători pentru muncă, a spus Chesky, potrivit sursei citate.

În schimb, oamenii alegeau să trăiască şi să lucreze departe de casă, nu doar câteva zile sau o săptămână ci „pentru o lună sau o vară întreagă”.

În ciuda popularităţii sale, platforma de cazare a fost criticată pentru creşterea substanţială a chiriilor. Acest fapt a declanşat proteste în oraşe precum San Farncisco şi Barcelona, alături de o serie de reglementări mai dure asupra companiilor de închiriere de locuinţe pe termen scurt.

Realitatea Live

26 Sept. 2022, 17:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2022, 17:55 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii occidentali nu cred că Vladimir Putin își va duce la capăt amenințările cu folosirea armelor nucleare, în contextul răzbiului din Ucraina. Aceștia cred că dictatorul de la Kremlin nu va fi lăsat de aliații săi să folosească armele de distrugere în masă. Ei cred că este vorba despre o cacealma prin care Putin încearcă un nou șantaj la adresa țărilor occidentale, după amenințarea cu tăierea gazelor care nu a mers foarte bine.

Mai mulți analiști consideră că Vladimir Putin joacă la cacealma atunci când amenință cu folosirea armelor de distrugere în masă. Tot în acest context prezintă și mobilizarea celor 300.000 de rezerviști ruși care urmează să fie trimiși în război, pe frontul din Ucraina.

Experții cred că este reacția unui lider care minte sau care nu înțelege în ce situație se află. Aceștia sunt de părere că aliații săi nu l-ar lăsa să folosească armele nucleare și să pună în pericol inclusiv existența statului rus.

Peter Duncan, profesor la Școala de Studii Slave și Est-Europene de la University College London (UCL), este de părere că aliații lui Putin l-ar elimina înainte ca acesta să-și pună în practică amenințările cu folosirea armelor nucleare. În opinia sa, Putin este rupt de realitate, când face se folosește de amenințarea nucleară.

„Pur și simplu nu înțelege nici Rusia, nici ceea ce gândesc oamenii în străinătate, cu alte cuvinte de pretutindeni. Și de aceea fac greșeală după greșeală”, a declarat Peter Duncan.

Profesorul britanic este de părere că acest lucru se datorează în parte faptului că aliații lui Putin și propriul său serviciu de securitate se tem de el și îl induc în eroare. Aceștia îi prezintă o altă situație de fapt decât cea reală, astfel că Putin nu are informații corecte despre ceea ce se întâmplă pe teren în Ucraina.

„Oamenilor le este frică să-i spună adevărul. În special, FSB – Serviciul de Informații al Rusiei – se teme să-i spună adevărul, așa că el nu știe ce se întâmplă”, spune Peter Duncan.

Expertul crede că aliații lui Vladimir Putin vor interveni înainte ca acesta să apese butonul nuclear și probabil chiar îl vor elimina, dacă va încerca să meargă până la capăt. În acest scenariu, profesorul crede că aceștia „ar trebui să atragă oameni din FSB care să-i ajute să-l omoare pe Putin”.

„Încă cred că, dacă Putin ar începe să folosească arme nucleare, sau dacă i-ar ordona lui Șoigu (ministrul Apărării) și Gherasimov (șeful Statului Major al Forțelor Armate) să folosească arme nucleare, nu să le desfășoare, ci să le folosească undeva în Ucraina, cred că este foarte probabil ca [ei] să refuze și apoi să fie nevoiți să meargă împotriva lui Putin și să-l omoare pentru că nu ar fi ascultat de un ordin”, a detaliat Duncan, după cum relatează publicația spaniolă 20 Minutos, conform Rador.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău