PMI: Ne dorim, până în 2030, să devenim o companie axată în mod predominant pe produsele fără fum

17 Nov. 2023, 15:26
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
17 Nov. 2023, 15:26 // Slider //  MD Bani

Până în 2030, Philip Morris International (PMI) își propune ca două treimi din veniturile companiei să provină din produse fără fum. În prezent, compania a înregistrat progrese semnificative în atingerea obiectivelor stabilite, 36% din încasări deja provenind din comercializarea produselor alternative. Conducerea PMI susține că investind în știință și promovând inovațiile pot fi atinse schimbări pozitive în viitor.

Într-un interviu, Stefano Volpetti, președintele Smoke-Free Inhaled Products Category & Chief Consumer la Philip Morris International, a declarat că în lume sunt peste 27 de milioane de utilizatori a alternativelor fără fum produse de PMI și fundamentate științific, iar circa 70% dintre aceștia au renunțat complet la țigări, scrie locals.md.

„Acest lucru se datorează unui efort mare depus de compania noastră pentru a crea un viitor fără fum. Acest viitor începe atunci când fumătorii adulți au acces la produse fără fum care sunt fundamentate științific ca fiind alternative mai bune”, a menționat Stefano Volpetti.

Potrivit PMI, cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător este să renunțe complet la consumul de nicotină și tutun. În cazul adulților care vor continua să fumeze, este important să fie asigurat accesul la informații veridice și bazate pe date științifice despre alternativele disponibile, iar aici este nevoie de stabilirea unui cadru de reglementare corect.

„Autoritățile de reglementare din întreaga lume evoluează. Multe state și-au modificat reglementările astfel încât să le ofere fumătorilor adulți posibilitatea de a avea acces la  informații și produse fără fum. Acestea sunt schimbări pozitive și aceste schimbări ar putea fi accelerate. De ce e nevoie să le accelerăm? Pentru că în această tranziție către alternativele fără fum, timpul și viteza sunt esențiale”, a adăugat președintele Smoke-Free Inhaled Products Category & Chief Consumer la PMI.

Stefano Volpetti a adăugat că în societate mereu vor fi dispute privind produsele fără fum, însă faptul că acestea sunt o opțiune mai bună decât continuarea fumatului nu poate fi negat. Alternativele fără fum nu ard tutunul, iar, potrivit deciziei autorităților americane din domeniul sănătății (US FDA), excluderea procesului de ardere reduce semnificativ producerea de chimicale dăunătoare sau posibil dăunătoare.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău