Putin se teme și de umbra lui. Kremlinul a pus condiţiile pentru ca şeful Rusiei să participe la G20

04 Sept. 2022, 19:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Sept. 2022, 19:28 // Actual //  Lupu Eduard

Toţi factorii, inclusiv securitatea, vor fi evaluaţi înainte de a decide dacă preşedintele rus Vladimir Putin va participa la summitul G20, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin se teme pentru securitatea lui. Kremlinul a pus condiţiile pentru şeful Rusiei să participe la G20

„Pentru a decide formatul participării noastre, în ciuda faptului că există o invitaţie la cel mai înalt nivel, pentru care suntem recunoscători ţării gazdă a următorului summit, toţi factorii vor fi luaţi în considerare, inclusiv securitatea, desigur”, a spus el într-un interviu pentru un radiodifuzor rus, relatează agenţia rusă Ria Novosti.

Summitul liderilor G20 va avea loc la Bali în noiembrie. Iniţial, Statele Unite, Canada şi multe alte ţări occidentale au propus excluderea Rusiei, dar nu a existat un acord.

Decisă să păstreze unitatea G20, Indonezia l-a invitat la întâlnire atât pe preşedintele rus, cât şi pe cel ucrainean, Volodimir Zelensky, a cărui ţară nu este inclusă în plen.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:41 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Primul care a folosit numele de Rotschild a fost Izaak Elchanan, născut în 1577, care și-a dorit să fie cunoscut sub denumire de ”scut rosu” așa cum se traduce numele. Dar cel care a pus întemeiat dinastia a fost Amschel Mayer Rotchild, care a făcut și blazonul familiei și a pus bazele cele mai mari averi din lume.

Fondatorul dinastiei, Amschel Mayer Rotschild, s-a născut într-un ghetou evreiesc din Germania, unde se ocupa cu schimbatul de bani. El a fost cel care a început să strângă bani și a făcut 5 copii pe care i-a trimis în cele mai importante puncte comerciale din Europa. Austria, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie au fost țările în care au ajuns.

În secolul XVIII, familia ar fi avut cea mai mare avere privată din lume. De aceea și testamentul lui Amschel Mayer a fost unul plin de reguli. Potrivit informațiilor din spațiul public, posturile importante în companii trebuiau să fie ocupate de membrii familiei.

Numai bărbații din familie aveau voie să facă afaceri. De altfel, familia era o afacere, fiul cel mare trebuia să preia mereu conducerea la moartea tatălui.

Niciodată averea familiei Rotschild nu putea fi făcută publică

Iar membrii familiei erau încurajați să se căsătorească între ei. Mai exact verișorii primarii și secundari nu aveau nicio opreliște în acest sens. Exista totuși ceva ce niciun membru al familiei nu trebuia să facă. “Niciodată să nu fie făcut un inventariu public, de către tribunale sau oricine altcineva, a averii mele.

Interzic publicarea oricărei evaluări a moştenirii mele”. Și nici până în ziua de astăzi nu se știe cu exactitate averea familiei, doar că are afaceri în toată lumea. Cert este că fii lui Amschel au devenit nobili în Austria și în Marea Britanie, fără să fi avut legături cu familiile regale din aceste state.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău