Rabota.md: TOP 10 locuri de muncă ce nu necesită experiență

10 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 06:30 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

A început vara și odată cu aceasta încep să apară tot mai multe locuri de muncă ce nu necesită experiență. Portalul Rabota.md a realizat un TOP cu locuri de muncă ce nu necesită experință, nu rata șansa de a aplica și de a câștiga câțiva bani în plus.

1. Operator telecomunicații la Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112

Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 este o instituţie publică, misiunea căreia este asigurarea preluării, înregistrării, prelucrării apelurilor de urgenţă şi transmiterea către serviciile specializate de urgenţă. Pentru a aplica la acest job ai de abilităţi bune de utilizare a calculatorului, abilități excelente de vorbire și comunicare (scris și vorbit) precum și rezistență la stres.

Aici vei avea parte de un salariu atractiv, angajare oficială cât și de instruire profesională.

2. Manager call centru la Documente.md

Compania îți oferă un salariu fix plus bonusuri de performanță precum și posibilitatea de dezvoltare profesională. Pentru a aplica la acest job ai nevoie să cunoști limba română și rusă la nivel de comunicare avansată, să ai abilități de utilizare a calculatorului și internetului, abilități de convingere și comunicare.

3. Taxator la Parcul Urban de Autobuze

Aici este nevoie de o persoană amabilă și responsabilă.

4. Creator de conținut pentru magazinul online PandaShop

Magazinul online Pandashop caută un Manager de conținut care să ofere servicii pentru completarea caracteristicilor, descrierilor și imaginilor produselor. Se lucrează la distanță.

Este nevoie de o persoană atentă, responsabilă, curioasă și care cunoaște limba română și rusă (enleza reprezintă un avantaj).

5. Ofiţer bancar la Moldincondbank 

Ofițerul bancar va fi responsabil de efectuarea operaţiunilor aferente activităţii operaţionale de încasări şi plăţi în lei şi valută străină pentru persoane fizice/juridice, perfectarea dărilor de seamă săptămânale, lunare, trimestriale și anuale conform cerințelor stabilite.

Cei de la Moldindconbank au nevoie de o persoană cu studii universitare în domeniul financiar-bancar, care cunoaște actele normative ce reglementează activitatea bancară, cu competenţe de analiză a situaţiei economico-financiare a întreprinderilor. De asemenea, este necesar să cunoști limba română și rusă.

6. Vânzător consultant în sala de comerț

Navarh BTB SRL (Fabrica LuminaLed) angajează un vânzător consultant în sala de comerț. Poți aplica la job dacă ești tânăr, energic și îți dorești să capeți o experiență în domeniul vânzărilor, lucrând într-o echipă tânără.

Cerinţe faţă de candidat:
– Studii superioare Tehnice sau Economice (constituie un avantaj);
– Cunoasterea schemelor si simbolurilor a instalatiilor electrice;
– Abilități de a prezenta, negocia și convinge, abilități de comunicare cu clienții, dorința de dezvoltare, capacitatea de a învăța lucruri noi.

Se oferă un salariu fix de 7000 de lei plus bonusuri din vânzări.

7. Manager lucru cu clienții la Auto Mall

Pentru a aplica la acest job este necesar să cunoști limba română și rusă la nivel de comunicare, de asemenea, ar fi de preferat să ai studii

în domeniul transportului auto sau a cunoștințelor ce țin de construcția automobilului.

8. Angajat în laborator

La acest job vei avea următoarele responsabilități:

  • Verificarea disponibilității și a stării tehnice a mijloacelor de prelevare a probelor și depozitare a probelor;
  • Eșantionarea în conformitate cu cerințele documentelor de reglementare;
  • Marcarea probei;
  • Introducerea informațiilor necesare în actul de eșantionare.

Se oferă salariu fix de 5000 de lei.

9. Vînzător consultant în Centrul Comercial ZIKKURAT

Fiind vânzător consultant va trebui să:

  • Aprovizionezi corect și eficient rafturile;
  • Menții ordinea și curățenia pe suprafața magazinului;
  • Respecți regulile de plasare a mărfii la raft;
  • Asiguri o servire amabilă și orientată către client;
  • Depozitezi și manipulezi mărfuri.

Se oferă salariu între 8000 și 12000 de lei.

10. Florist la Shopping MALLDOVA

Fiind florist vei fi responsabil de crearea compozițiilor și buchetelor, vei împacheta cadouri și vei ajuta clienții să aleagă cadoul perfect.

 

 

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.