Cele mai plătite locuri de muncă vacante din țară. Cel mai mare salariu depășește suma de 30 de mii de lei

20 Mai 2021, 05:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 05:45 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat topul celor mai bine plătite joburi pe piața muncii, vacante la data 14 mai 2021, conform declarațiilor agenților economici. Salarii bune se oferă pentru cei care optează pentru poziția de manager, contabil, mecanic și inginer, scrie Realitatea.md.

Potrivit ANOFM, cel mai plătit loc de muncă vacant declarat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este pentru poziția de manager sisteme de calitate la Danube Oil Company SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Cahul, satul Giurgiulești în domeniul exctracției uleiului de floarea soarelui. Cel care își va depunde CV-ul ar putea ridica și până la 36 de mii de lei.

La fel, compania este în căutare de mecanic-șef, maistru, operator în sectorul de producție, mecanic, operator în sala de cazane, electrician, etc, pentru care se oferă de la 10-27 mii lei lunar.

Salarii bune se oferă și la nordul țării, mai exact la Magistrala-Nord SRL, companie care este în căutarea unui contabil. Locul de muncă este în orașul Drochia și este pentru o persoană cu studii superioare în domeniul finanțelor sau administrativ care ar urma să câștige, lunar, 20 de mii de lei.

Compania mai ofertează un loc de muncă vacant pentru poziția de inginer, responsabil de construcția și reparația drumurilor cu utilaje sau tehnică specială și se oferă 15 mii lei.

Om muncitor se caută și la Telenești. Mai exact, se caută un inginer responsabil de șantierul în lucru care va activa în raionul Telenești și care are cunoștințe în domeniul construcțiilor. Locul vacant este ofertat de compania turcească „Onur Taahhut Tașimacilik Inșaat Ticaret Ve Sanayi” SRL. Pentru acest job, agentul este gata să ofere între 18 și 20 de mii de lei.

La fel, compania este în căutare de specialiști în domeniul construcțiilor de drumuri și poduri (inginer, geogez, topograf, mașinist, etc), inclusiv și persoane cu funcții de conducere (diriginte de șantier, șef de șantier, șef de parcare). Locurile de muncă sunt în municipiul Comrat și raionul Telenești. Compania oferă transport, cazare (la necesitate), prînz și salariu motivant între 10 și 18 mii de lei.

Un salariu decent este gata să ofere și Spitalul clinic militar central din municipiul Chișinău, care este în căutare de medici și personal din domeniul medical. Pentru aceste locuri de muncă vacante se acceptă personal cu experiență minimă și se oferă între 12 și 17 mii de lei.

Salarii de 15-17 mii lei sunt declarate de angajatori pentru locurile de muncă vacante: manager proiecte în construcție, inginer în construcții, manager achiziții, programatori, medici, sudori, etc.

Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați să acceseze Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (conform declarațiilor agenților economici) și să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

 

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.