Cele mai plătite locuri de muncă vacante din țară. Cel mai mare salariu depășește suma de 30 de mii de lei

20 Mai 2021, 05:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 05:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat topul celor mai bine plătite joburi pe piața muncii, vacante la data 14 mai 2021, conform declarațiilor agenților economici. Salarii bune se oferă pentru cei care optează pentru poziția de manager, contabil, mecanic și inginer, scrie Realitatea.md.

Potrivit ANOFM, cel mai plătit loc de muncă vacant declarat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este pentru poziția de manager sisteme de calitate la Danube Oil Company SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Cahul, satul Giurgiulești în domeniul exctracției uleiului de floarea soarelui. Cel care își va depunde CV-ul ar putea ridica și până la 36 de mii de lei.

La fel, compania este în căutare de mecanic-șef, maistru, operator în sectorul de producție, mecanic, operator în sala de cazane, electrician, etc, pentru care se oferă de la 10-27 mii lei lunar.

Salarii bune se oferă și la nordul țării, mai exact la Magistrala-Nord SRL, companie care este în căutarea unui contabil. Locul de muncă este în orașul Drochia și este pentru o persoană cu studii superioare în domeniul finanțelor sau administrativ care ar urma să câștige, lunar, 20 de mii de lei.

Compania mai ofertează un loc de muncă vacant pentru poziția de inginer, responsabil de construcția și reparația drumurilor cu utilaje sau tehnică specială și se oferă 15 mii lei.

Om muncitor se caută și la Telenești. Mai exact, se caută un inginer responsabil de șantierul în lucru care va activa în raionul Telenești și care are cunoștințe în domeniul construcțiilor. Locul vacant este ofertat de compania turcească „Onur Taahhut Tașimacilik Inșaat Ticaret Ve Sanayi” SRL. Pentru acest job, agentul este gata să ofere între 18 și 20 de mii de lei.

La fel, compania este în căutare de specialiști în domeniul construcțiilor de drumuri și poduri (inginer, geogez, topograf, mașinist, etc), inclusiv și persoane cu funcții de conducere (diriginte de șantier, șef de șantier, șef de parcare). Locurile de muncă sunt în municipiul Comrat și raionul Telenești. Compania oferă transport, cazare (la necesitate), prînz și salariu motivant între 10 și 18 mii de lei.

Un salariu decent este gata să ofere și Spitalul clinic militar central din municipiul Chișinău, care este în căutare de medici și personal din domeniul medical. Pentru aceste locuri de muncă vacante se acceptă personal cu experiență minimă și se oferă între 12 și 17 mii de lei.

Salarii de 15-17 mii lei sunt declarate de angajatori pentru locurile de muncă vacante: manager proiecte în construcție, inginer în construcții, manager achiziții, programatori, medici, sudori, etc.

Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați să acceseze Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (conform declarațiilor agenților economici) și să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

 

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău