Intel va intra pe piața plăcilor video în 2022. Compania va intra, astfel, în concurență directă cu AMD ȘI NVIDIA

17 Aug. 2021, 13:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 13:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Începând cu 2022, compania americană Intel va intra plăcilor video cu brandul Arc, care va include servicii de software și hardware.

Potrivit unui comunicat de presă Intel, prima soluție grafică din seria Arc poartă numele de cod Alchimist, cunoscută anterior ca DG2 și va fi lansată în primul trimestru al lui 2022. Gigantul a dezvăluit și numele de cod ale generațiilor viitoare sub marca Arc: Battlemage, Celestial și Druid.

Soluția grafică va fi disponibilă pe desktop, cât și pe telefonul mobil și va include plăci dedicate și integrate.

„Astăzi marcăm un moment cheie în călătoria grafică pe care am început-o acum câțiva ani. Lansarea mărcii Intel Arc și dezvăluirea generațiilor viitoare de hardware înseamnă angajamentul profund și continuu al Intel față de jucătorii și creatorii de pretutindeni. Avem echipe care muncesc incredibil pentru a ne asigura că oferim experiențe de primă clasă și fără probleme atunci când produsele vor fi disponibile, adică la începutul anului viitor”, spune Roger Chandler, vicepreședinte Intel și manager general al produselor și soluțiilor grafice pentru clienți.

Placile video Intel vor avea la bază o microarhitectură denumită Xe-HPG, care combină mai multe microarhitecturi actuale și care are avantaje precum eficiență, scalabilitate și facilități grafice avansate.

Compania susține că plăcile video Arc vor îmbunătăți calitatea imaginii, folosindu-se de inteligența artificială. Astfel, Intel va intra în concurență directă cu producători americani de procesoare AMD și NVIDIA.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală