Sunt dornici să se lanseze în afaceri. Aproape 1000 de persoane participă la cursurile organizate de ODIMM

04 Iun. 2021, 12:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 12:35 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) organizează gratuit cursuri de educație financiară prin intermediul programelor „START pentru TINERI” și „Femei în Afaceri”. La aceste cursuri participă circa 1000 de persoane, dornice să se lanseze în lumea afacerilor.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin a asigurat participanții că aceștia vor avea parte de suport consultativ pentru a-și definitiva planurile de afaceri.

„Cunoștințele antreprenoriale sunt foarte importante pentru a pune bazele unei afaceri de succes. Ne bucură interesul sporit al tinerilor și femeilor din toată țara pentru domeniul antreprenorial. Sunt sigură că aceste instruiri vor fi un adevărat sprijin și vă vor oferi șanse reale pentru inițierea și dezvoltarea propriilor afaceri”.

Majoritatea participanților la cursuri sunt tineri. 624 de tineri își vor testa creativitatea și abilitățile antreprenoriale în cadrul Etapei I a programului „Start pentru tineri” – Identificarea ideilor de afaceri – Hackathon. Tinerii au fost repartizați în 6 grupe și timp de 2 zile vor fi ghidați de o echipă de mentori în devoltarea ideilor de echipă, însușirea principiilor de bază ale gândirii în afaceri și fundamentarea unui start-up de succes. Hackathoanele vor fi urmate de cursuri de formare antreprenorială pentru tinerii, care doresc să lanseze o afacere proprie.

De asemenea, alte 335 de femei, timp de 6 zile, vor fi școlarizate în regim online cu regulile de capătâi din domeniul antreprenoriatului. Instruirile vor ajuta femeile cu spirit antreprenorial să își contureze ideile de afaceri pe care, ulterior, le vor transforma în planuri de afaceri pentru a concura la componenta finanțare.

Instruirile vor viza următoarele tematici: 

• Înregistrarea companiei și gestionarea capitalului uman; 

• Planificarea afacerii;

• Gestiunea financiară a afacerii;

• Finanțarea afacerii;

• Marketing și vânzări (inclusiv on-line marketing);

• Contabilitatea întreprinderii și tipuri de rapoarte.

În anul 2020, prin intermediul celor două Programe de suport în afaceri, au fost instruiți 930 de persoane, dintre care 645 de tineri și 295 de femei. 

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american de îmbrăcăminte sportivă Nike și gigantul de vânzare cu amănuntul Costco afirmă că se confruntă cu lipsuri de produse și cu întârzieri din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare global, scrie BBC.

Nike a declarat că producția și livrarea pantofilor săi vor avea impact până în primăvara anului viitor, deoarece se luptă cu problemele de transport maritim și cu lipsa de lucrători din Asia.

Între timp, Costco a reimpus limite asupra articolelor precum hârtia igienică.

Se spune că clienții depozitează din nou pe fondul temerilor Covid, dar se luptă, de asemenea, să livreze bunuri către magazinele sale.

Joi, Nike a declarat că și-a redus perspectivele de vânzări pentru anul din cauza întreruperii continue.

“Nu suntem imuni la vânturile frontale ale lanțului de aprovizionare global care pun în discuție [producția] și mișcarea produselor în întreaga lume”, a spus directorul financiar Matthew Friend.

Timpul necesar pentru a-și aduce produsele din Asia în America de Nord s-a dublat, de la aproximativ 40 la 80 de zile. Nike a văzut, de asemenea, creșterea timpului de tranzit în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu și Africa din cauza „congestiei portuare și feroviare și a penuriei de forță de muncă”.

Costco – un comerciant cu amănuntul – a declarat joi că restabilește limitele la achizițiile de articole cheie, inclusiv role de toaletă, apă îmbuteliată și unele produse de curățare.

De asemenea, încearcă să găsească camioane, șoferi și containere de transport pentru a duce mărfurile la magazinele sale.

Vânzătorul cu amănuntul a închiriat chiar și trei dintre navele sale maritime pentru a muta produse între Asia și America de Nord în anul următor.

“Factorii care presează lanțurile de aprovizionare și inflația includ întârzieri în porturi, lipsa de containere, întreruperi Covid, lipsa diferitelor componente, materii prime și ingrediente, presiuni ale costului forței de muncă și lipsa camioanelor și șoferilor”, a declarat directorul financiar al Costco, Richard Galanti.

De când economiile s-au redeschis, comercianții cu amănuntul din întreaga lume s-au confruntat cu o întrerupere generalizată pe fondul creșterii cererii de importuri.

Mărci, printre care producătorul de jucării Hasbro și gigantul de îmbrăcăminte sport Adidas, au avertizat despre potențialele blocaje ale aprovizionării care intră în sezonul crucial de sărbători.

Și săptămâna trecută, un număr record de 73 de nave au fost nevoite să facă coadă în afara a două porturi majore din SUA, Long Beach și Los Angeles, în timp ce personalul portului s-a grăbit să elimine restanța. Înainte de Covid, era neobișnuit ca mai mult de unul să aștepte o dana.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală