TOP Restaurante, cafenele, pensiuni și hoteluri românești, premiate de Google cu Recenzia de Aur. Adaugă-le pe lista ta

28 Sept. 2021, 17:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 17:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, Google anunță premierea celor mai apreciate afaceri din domeniul HoReCa, de pe Google Maps. În listă se regăsesc mai multe afaceri printre care și o cafenea a familiei Memish, din Slatina, familie care a deschis și o bragagerie, considerată cea mai veche afacere privată, cu funcționare neîntreruptă, din România.

Astfel, din țara vecină, România, sunt premiate 31 de afaceri din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României și 4 domenii de activitate, cu cel mai mare rating pe Google Maps în regiunea și sectorul din care fac parte – a anunțat, luni, compania americană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Fiecare afacere câștigătoare primește trofeul „Recenzia de Aur” din partea Google, ca apreciere a calității serviciilor și produselor oferite, reflectate în recenziile de pe Google Maps.

Proiectul în cadrul căruia Google acordă premiile „Recenzia de Aur” vizează companiile din domeniul HoReCa care sunt verificate prin serviciul Google Compania mea. Companiile trebuie să aibă profilul actualizat cu toate detaliile (adresă, program, telefon, etc.) și să fie active prin publicarea de actualizări constante, să aibă cel puțin 100 de recenzii pe Google Maps și un minim de 4,5 stele. Sunt premiate cele mai apreciate companii, ca rating și număr de recenzii, din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pe 4 domenii de activitate din zona HoReCa: restaurante, hoteluri, centre spa și cafenele.

Pe lista firmelor premiate se numără și cafeneaua „Enver Memish & Fiii” din Slatina. Aceasta este a doua afacere a celebrei familii de albanezi din România. Familia Memish a deschis tot în Slatina, și bragageria „Atletul Albanez”, în anul 1939, care este probabil cea mai veche afacere privată din România, care a putut funcționa ca atare și în perioada comunistă.

Lista câștigătorilor „Recenzia de Aur” din acest an:

  • Restaurante: Piața9, Oradea (Regiunea Nord-Vest), La Birou Bistro, Brașov (Centru), Restaurant Q’usine, Campulung Moldovenesc (Nord-Est), Garden Restaurant, Buzău (Sud-Est), Lacul Verde Resort, Zahanaua (Sud-Muntenia), Burgeria Știrbei by Malacu, București (Bucurelti-Ilfov), Taverna D’Amici, Râmnicu Vâlcea (Sud-Vest), NARU, Timișoara (Vest).
  • Hoteluri / Pensiuni: Pensiunea Agnes, Vișeul de Sus (NV), Vila Bohemia, Sibiu (C), Pensiunea Ioana, Ruginești (N-E), Orizont-Mahmudia Resort, Mahmudia (S-E), Foișorul cu Flori, Sinaia (S), Epoque Hotel Relais & Châteaux, București (B-IF), NEST, Drobeta Turnu Severin (S-V), Villa Trevi, Bazoșu Nou (V).
  • Spa: Riviera Beauty & Spa, Cluj-Napoca (N-V), Masaj Salina Brașov, Brașov (C), Symphony Exclusive Club, Iași (N-E), Iaki Spa, Constanța (S-E), Verity Sport & Wellness, Pitesti (S), The Float Room, București (B-IF), Dynamic Gym & Spa,  Caransebeș (V).
  • Cafenele: SemiramiS Café, Oradea (N-V), The Bean Specialty Coffee, Mediaș (C), Harmony Cafe, Iași (N-E), Noi Cafe, Constanța (S-E), La Cafenea, Sinaia (S), Saint Roastery Specialty Coffee, București (B-IF), Enver Memish & Fiii, Slatina (S-E), Ovride Specialty Coffee, Timișoara (V).

Google Compania Mea este instrumentul gratuit prin care afacerile își pot pune profilul pe Google Maps și Google Search. Astfel, ele vor apărea pe Google Maps cu toate detaliile, iar informațiile despre ele vor putea fi găsite de cei interesați prin căutare pe Google.

Realitatea Live

14 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Canicula și seceta au lovit vara aceasta aproape toată Europa.

Apele au ajuns la un nivel extrem de scăzut, așa că în unele râuri din Cehia și Germania au putut fi văzute „Pietrele Foamei”, cu mesaje care ar data din anii 1600.

Pe pietrele din râul Elba, care a scăzut dramatic, un mesaj sculptat pe pietre spune „Dacă mă vezi, să plângi”. În trecut, în momentul în care nivelul apei scădea atât de dramatic, lumea se confrunta cu foamete.
„Secetele recente din Europa au făcut din nou vizibile „Piatrele Foamei” în unele râuri cehe și germane. Aceste pietre au fost folosite pentru a marca nivelul extrem de scăzut al râului, care ar prezice foamete.

Acesta, în râul Elba, este din 1616 și spune: „Dacă mă vezi, să plângi””, se arată într-o postare de pe Twitter.

Acele marcaje hidrologice, supranumite „Pietrele Foamei”, pot fi văzute deasupra nivelului apei doar în timpul perioadelor de secetă severă. Ele erau folosite pentru a fi gravate cu inscripţii ce prevesteau recolte slabe, întreruperea navigaţiei fluviale şi anotimpuri marcate de foamete.

În prezent, mesajele de pe aceste pietre apar la câteva săptămâni după previziunile meteorologice şi ale specialiştilor în agricultură.

Avertismente străvechi şi ameninţătoare, gravate în bolovani care rămân de obicei acoperiţi de apele fluviului Elba, au semănat panică de-a lungul secolelor în sufletele locuitorilor din Cehia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău