Traininguri gratuite de educație financiară. HARTA și Agenda evenimentelor până la finalul anului

29 Iun. 2021, 12:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
29 Iun. 2021, 12:01 // Actual //  Otilia Cotruța

Investește în viitorul tău și participă la trainingurile de educație financiară. Acesta este îndemnul orgsnizatorilor unei serii de cursuri financiare gratuite pentru locuitorii întregii Republici Moldova.

Locuitorii din raioanele Moldovei vor avea ocazia să-și dezvolte competențele de gestionare a banilor, participând gratuit la cursurile de educație financiară din cadrul programului „Investește în viitorul tău”.

Programul este implementat de către UCIP IFAD în colaborare cu Fundația pentru educație financiară „OK” și  organizat de Camera de Comerț și Industrie.

Când se vor desfășura trainingurile

Training-urile se vor desfășura în perioada iunie – decembrie 2021 și se vor axa pe dezvoltarea unor competențe esențiale care vor permite micilor antreprenori, studenților, dar și oricăror altor persoane doritoare să participe, să cunoască noțiunile, metodele și instrumentele de bază pentru a-și asigura stabilitatea financiară.

Materiale didactice

Materialele didactice utilizate în cadrul trainigurilor sunt dezvoltate de Fundația OK pe baza unei metodologii proprii, unice, ce reuneşte cele mai eficiente elemente şi mijloace de educaţie financiară la nivel mondial. Având la bază un proces interactiv și inovativ de învățare, trainerii creează un mediu motivațional şi asigură transferul de cunoştinţe sub forma unei experiențe unice, aplicând metoda edutainment.

Programul cursului

Participanții vor face o analiză a situației lor financiare actuale, completând roata financiară a vieții, își vor stabili scopuri SMART, vor învăța cum să gestioneze veniturile și cheltuielile elaborând corect un buget, vor afla mai multe despre  instrumente de economii și investiții, vor cunoaște care sunt avantajele și riscurile unui credit și vor dobândi multe alte cunoștințe și competențe indispensabile unor finanțe sănătoase.

Harta și agenda cursurilor

În luna iulie trainingurile vor avea loc conform hărții după cum urmează:

  • 29 iulie la Glodeni
  • 1 iulie la Edineț
  • 6 iulie la Soroca
  • 8 iulie la Briceni
  • 13 iulie la Dondușeni
  • 15 iulie la Râșcani
  • 20 iulie la Căușeni
  • 22 iulie la Rezina
  • 27 iulie Telenești
  • 29 iulie la Hâncești.

Doritorii de a participa se pot înregistra la cea mai apropiată filială a Camerei de Comerț și Industrie.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală