Japonia, cunscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare este faimoasă în lume pentru cultura sa diferită și pentru bucatele delicioase. Atunci când te gândești la Japonia te gândești la sushi, dar, există și alte bucate pe care merită să le încerci.
-
Onigiri
Onigiri este un fel de mâncare japoneză care se pregătește foarte ușor. Onigiri reprezintă o minge făcută din orez alb amestecat cu un condiment numit Furikake (făcut din pește uscat și măcinat, semințe de susan și altele). Poate fi modelat sub orice formă și poți folosi ca umplutură, somon, prune japoneze numite Ume, avocat și altele. În exterior e învelit de nori (folie de alge uscată).
-
Ramen
Ramen este o supă japoneză gătită pe bază de carne de pui și sos de soia. De asemenea, se mai adaugă ceapă verde, porumb, ou, nori, tăieței. În Japonia, Ramen este considerat fast food, deoarece se prepară foarte ușor. Se mănâncă cu bețișoare, sorbind zgomotos tăițeii (nu este considerat nepoliticos).
-
Gyoza
Gyoza este un preparat derivat din bucătăria chinezească, însă adaptat la bucătăria japoneză. Gyoza sunt niște găluște umplute cu carne tocată și diverse legume prăjite. Se servește cu un sos format din sos de soia și oțet de orez.
-
Tempura
Pentru a pregăti tempura poți folosi orice pește sau legumă care a fost acoperit într-o crustă de aluat și prăjit. Aluatul este făcut din apă (sau apă minerală), făină, ouă, praf de copt sau bicarbonat de sodiu, ulei și condimente. Pot fi prăjite ingrediente precum creveți și fructe de mare sau ardei gras, fasole verde, ciuperci, cartofi, rădăcină de lotus și bambus.
-
Mochi
Mochi este o prăjitură din orez, făcut dintr-o pastă elastică și cu umplutură de ceai verde sau cu flori de sakura. Mochi este este un fel de mâncare servită, de obicei, la anul nou, însă se poate mânca pe tot parcursul anului.
-
Tonkatsu
Katsu este varianta japoneză a șnițelului, făcut inițial din vită, însă apoi evoluat în tonkatsu (din cotlet de porc). Se prepară exact ca un șnițel, trecut prin pesmet condimentat, făină și ou, apoi prăjit în ulei. Este servit de obicei pe orez, cu un sos tonkatsu (un amestec de sos worcestershire, ketchup, sos de stridii și zahăr). Alături, poate fi servită varză.