Putin pariază pe un om-cheie. Cine este controversatul general Alexandr Lapin, care a primit un rol fundamental

11 Ian. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin l-a numit pe general-colonelul Alexander Lapin în funcția de șef de Stat Major al Forțelor Terestre ale Rusiei, în ciuda criticilor acerbe care i s-au adus cu privire la rezultatele sale foarte slabe în Ucraina.

Informația cu privire la numirea lui Alexandr Lapin a fost făcută publică de către agenția de presă TASS, care citează o sursă familiară cu situația. Alexander Lapin, care anterior a fost comandantul Districtului Militar Centru al forțelor armate ruse, a fost criticat în termeni foarte duri de către o parte dintre aliații apropiați ai lui Putin, ca urmare a pierderii orașului Lîman la doar o zi după ce președintele rus a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate.

Pe 8 octombrie Vladimir Putin l-a numit pe Serghei Surovikin, un general al Forțelor Aeriene, în funcția de comandant al trupelor de invazie, decizia venind la scurt timp după demiterea șefilor districtelor militare Est și Vest.

În luna august agenția RIA Novosti a anunțat că viceamiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre, a fost demis după o serie de acțiuni ale forțelor ucrainene care au inclus scufundarea navei amiral Moskva și distrugerea a 8 avioane militare într-un atac asupra unui aerodrom din Crimeea. Informații potrivit cărora Osipov a fost suspendat din funcție au apărut încă din mai, la o lună după scufundarea Moskvei.

De asemenea, Lapin a fost criticat puternic de către liderul cecen Ramzan Kadîrov și șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, după pierderea Lîmanului.

Kadîrov a spus că Lapin trebuie trimis în prima linie cu o armă pentru a-și spăla rușinea

„Nepotismul în armată nu va duce la lucruri bune”, a mai spus Ramzan Kadîrov, adăugând că comandantul trupelor rusești din zonă ar trebui să rămână fără medaliile sale și trimis în prima linie cu o pușcă pentru a-și spăla rușinea cu sânge.

De asemenea, liderul cecen a spus că a vorbit în urmă cu două săptămâni despre posibilitatea unei înfrângeri la Lîman cu Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Rusiei, dar că acesta a respins ideea. „Ramzan – ești cel mai tare!”, i-a răspuns Prigojin liderului cecen într-un comunicat.

Evgheni Prigojin a susținut comentariile lui Kadîrov, spunând: „Toți acești nenorociți ar trebui trimiși desculți pe front cu armele automate”,  potrivit Reuters.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău