Rusia a rămas fără cartofi prăjiți pentru meniurile fast-food

16 Iul. 2022, 04:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2022, 04:49 // Actual //  Lupu Eduard

Directorul companiei Vkusno & tochka, fostul lanţ de restaurante fast-food McDonald’s Corp din Rusia, a declarat pentru RBC TV că producătorii de cartofi prăjiţi refuză să aprovizioneze ţara şi a avertizat că încercările de a creşte procesarea internă sunt pline de dificultăţi, relatează Reuters.

Compania americană McDonald’s a părăsit Rusia drept răspuns la campania militară a Moscovei în Ucraina, după ce Occidentul a impus un val de sancţiuni economice. Astfel, compania a vândut toate restaurantele pe care le deţinea unui licenţiat local în luna mai.

Restaurantele au început să se deschidă sub noul nume Vkusno & tochka, sau ”Delicios şi atât”, pe 12 iunie. Directorul executiv Oleg Paroev a declarat că lanţul de restaurante fast-food a vândut aproape 120.000 de burgeri în ziua inaugurării.

Noul proprietar a subliniat că standardele înalte de calitate vor fi menţinute sau chiar îmbunătăţite, iar consumatorii nu vor observa prea multe diferenţe. De atunci, compania a fost nevoită să recunoască că se confruntă cu o penurie de cartofi prăjiţi până în toamnă, dând vina pe o recolta slabă din Rusia şi problemele lanţului de aprovizionare.

”Din cauza unor evenimente bine cunoscute, multe companii străine, aş spune chiar toţi marii producători de cartofi prăjiţi, au refuzat să livreze acest produs în Rusia”, a declarat Paroev canalului de afaceri, joi.

El a mai spus că fabricile din ţările ”prietenoase” şi ”neprietenoase” care produc cartofi prăjiţi aparţin a cinci sau şase companii importante, ale căror sedii se află în ţări neprietenoase şi care, prin urmare, au refuzat să furnizeze Rusiei.

Paroev a adăugat că în recolta Rusiei din acest an există o lipsă de cartofi specifici necesari pentru gătirea cartofilor prăjiţi şi că ar putea apărea alte probleme, doar câteva întreprinderi ruse fiind capabile să prelucreze cartofii pentru transformarea lor în cartofi prăjiţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău