(FOTO) TOP 10 Cele mai bune orașe de vizitat din India după pandemie. Prin sunt atât de speciale

03 Iul. 2021, 06:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iul. 2021, 06:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

India este o țară vastă, uimitoare și diversă. Orașele sale magnifice sunt o vitrină a minunatei bogății a tradiției, culturii și exuberanței vieții pentru care India este renumită în toată lumea. O destinație de călătorie supremă, India are atât de multe de oferit. De la statele sudice Goa și Kerala, cu mentalitatea lor deschisă și relaxată, până la fortele prăfuite din deșert din Rajasthan, există ceva în cele din urmă enigmatic și încântător despre acest mare și fascinant gigant asiatic.

1. Delhi

Delhi este un amestec dintre trecut și modernitate. Capitala indiană deține de mult timp reputația de a fi plină de viață – un loc în care trecutul și viitorul se combină.

Vizitatorii aleg acest oraș pentru a absorbi atmosfera indiană frenetică.

2. Jaipur

Orașul roz Jaipur este capitala Rajasthanului și este locul unde puteți găsi frumoasa cetate Amber – un complex întins, uimitor, situat pe dealul cu vedere la un lac. Situată chiar în afara orașului și construită în 1592, grandioasa cetate a fost, de asemenea, un palat, dar este acum o atracție turistică impresionantă.

Asigurați-vă că faceți o excursie la palatul opulent al orașului, cu curțile și grădinile sale uimitoare, plus uimitorul complex Palatul Vânturilor.

3. Mumbai

Mumbai este bine cunoscut pentru vizitatori. Acest amestec ciudat și extraordinar de bogați și săraci creează un oraș care se străduiește să avanseze India – acest oraș, cel mai populat din India trebuie văzut cel puțin o dată în viață.

Centrul pentru cultura creativă, modă, mâncare și finanțe din India, Mumbai are unele dintre cele mai scumpe case din lume și unele dintre cele mai mari mahalale din Asia. Acest compozit atrăgător de proporții indiene este locul unde se află poarta de acces către India – un arc de piatră construit pe malul apei în 1923.

 

4. Agra

Agra este cunoscut pentru un singur lucru – iconicul și în cele din urmă impresionantul Taj Mahal. Amplasat pe malul sudic al râului Yamuna din Agra, Taj atrage milioane de turiști în fiecare an. Construită de un împărat ca un memorial extravagant al soției sale, marmura albă de porțelan a mausoleului este o emblemă a romantismului, iubirii și aventurii.

Agra însăși stă la umbra impunătorului său monument, dar este un oraș mic și primitor. Fortul Agra din epoca Mughal din vechime este un loc atractiv de vizitat – priviți peste ziduri aici și surprindeți-vă prima vedere hipnotizantă a Taj-ului.

5. Bangalore

Orașul se află în sudul Indiei și devenit un centru cosmopolit în plină expansiune al industriei, vieții de noapte și spațiilor deschise. Acest oraș dinamic și în curs de dezvoltare a apărut ca un bastion cultural al cumpărăturilor, mâncării, băuturii și al tuturor timpurilor bune.

Perspectiva modernă a orașului Bangalore înseamnă că este un loc unde vizitatorii se pot relaxa. Bucurați-vă de prânzuri la cafenelele, faceți plimbări în multitudinea de parcuri – dar nu uitați să vizitați Piața Krishnarajendra pentru gustul tuturor lucrurilor indiene.

6. Kolkata

Vechea capitală a Indiei, Kolkata are o istorie lungă și complexă. Compania Indiilor de Est a fondat orașul ca centru comercial în 1773. De atunci, orașul s-a dezvoltat și s-a dezvoltat pentru a deveni marea megacitate a zilelor noastre.

Cunoscută sub numele de Capitala ceaiului, Kolkata este un loc prietenos în care sărăcia și modernitatea trăiesc una lângă alta. Punctele de atracție din oraș includ Templul decorat Dakshineswar Kali, precum și Muzeul Memorial Taj Mahal-esque Victoria și monumentalul pod Howrah.

7. Varanasi

Un oraș care poate părea ciudat pentru mulți occidentali, Varanasi are o mare importanță religioasă. Orașul sfânt se află pe malurile divinului Gange și este considerat de hinduși ca fiind un loc sacru de pelerinaj.

Orașul este cunoscut pentru practicile religioase care au loc lângă râu – pelerinii se spală în apele Gange. Obiectivele vieții și ale morții de-a lungul râului pot fi șocante, dar o vizită la Varanasi este, de asemenea, trepidantă, contemplativă și, în cele din urmă, ajută vizitatorii să înțeleagă în continuare practicile culturale și spirituale profunde ale Indiei.

8. Kochi

Orașul port a fost plin de diversitate culturală de când a început să facă tranzacții cu arabi, chinezi și europeni. Influențele străine pot fi observate în tot orașul, inclusiv bungalourile cu gresie din Fortul Kochi și emblematicele plase de pescuit chineze în consolă.

9. Chennai

Denumit anterior Madras, Chennai este poziționat în Golful Bengal. Un avanpost comercial important, Fortul Sf. Gheorghe din Channai a fost construit în 1644 și este locul unde vizitatorii pot afla mai multe despre trecutul orașului.

Bucurați-vă de mozaicul religios din Chennai la Templul Kapaleeshwarar – împodobit cu imagini sculptate ale zeilor – apoi faceți o plimbare în biserica Sf. Maria din secolul al XVII-lea. Marina Beach oferă șansa de a vă relaxa și de a savura bogăția bucătăriei indiene la tarabele de pe malul mării.

 

10. Udaipur

Orașul lacurilor, Udaipur strălucește romantic la marginea deșertului din Rajasthan. Orașul este protejat de luxuriantele dealuri Aravali și este locul unde puteți găsi fascinantul Palat al Lacului, în mijlocul liniștitului Lac Pichola.

O altă priveliște captivantă este impozantul dar grațiosul Palat al Orașului, alături de Palatul Musonilor, care se remarcă cu ziduri din marmură albă strălucitoare. Explorați temple vechi, mergeți pe străzile sinuoase ale acestui colț fantezist al Indiei și alunecați-vă în vremuri trecute în bazarele sale vechi.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală