Schimbă-ți viața spre bine. Practică aceste obiceiuri și ieși din zona de confort

06 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Fiecare dintre noi are nevoie să evolueze și să devină mai bun pentru a avea succes. La început va fi destul de complicat, dar rezultatul își merită efrotul. Iată cum poți deveni o versiune mai buna a ta.

1. Trezește-te mai devreme

În mod ideal este recomandat să te trezești înainte de răsăritul soarelui. În timp ce alții dorm, vă puteți pregăti pentru o zi productivă în liniște.

2. Începe dimineața cu activitate fizică

Antrenamentele de dimineață te pot ajuta să acumulezi mai multă energie, iar seara puteți folosi timpul pentru alte activități.

3. Fă un duș rece

Dacă este practicat în mod regulat, dușul rece, îmbunătățește circulația sângelui și starea pielii, ameliorează stresul și îmbunătățește starea de spirit.

4. Alimentează-te corect 

Pentru acestă practică vă poate ajuta o aplicație de numărare a caloriilor și crearea unui jurnal alimentar. Vei rămâne uimit când vei afla cât de mult zahăr și grăsimi consumi și când vei afla că corpul tău are nevoie de mai puțini nutrienți decât credeai. Ascultă întotdeauna corpul tău și oferă-i ceea de ce ai nevoie.

5. Urmărește cheltuielile și învață să economisești

Vezi pe ce cheltui cel mai mult și încearcă să reduci. Începe să economisești sume mici, apoi, treptat, mărește suma destinată economiilor. Vei observa și singur cât de important este să ai bani pentru zile negre.

6. Exersează vorbirea în public

Această experiență îți va fi la sigur foarte utilă. Procesul de instruire în sine vă va îmbunătăți abilitățile de comunicare și vă va oferi încredere.

7. Începe să citești 

Cititul ajută la dezvoltarea inteligenței emoționale și poate chiar ajuta la combaterea stresului și a depresiei. Obișnuiește să-ți timp în fiecare zi pentru a citi.

8. Cunoaște oameni noi

Oamenii noi aduc noi oportunități pentru viața fiecăruia.

9. Fii voluntar

Voluntariatul și munca caritabilă te pot ajuta să înțelegi că poți ajuta mai multe persoane decât pe tine însuți și vei înțelege că te poate ajuta să te simți mai bine.

10. Renunță la smartphone înainte de culcare

Lumina albastră a ecranului poate afecta negativ adormirea, așa că, cu câteva ore înainte de culcare, îndepărtați smartphone-ul și lăsați creierul să se adapteze la o odihnă sănătoasă.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău