3 lecții de LEADERSHIP pe care să le înveți de la Elon Musk. Cum să le aplici

16 Iul. 2021, 15:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iul. 2021, 15:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

După cum spune expertul în dezvoltare personală Tony Robbins, „Succesul lasă indicii”. De aceea, atunci când oamenii au succes în domeniul lor, ar trebui să încercați să învățați de la ei. Nu contează dacă îi iubești sau îi urăști, dacă stilul lor este diferit de al tău sau dacă îți place sau îți displace afacerea lor: dacă au succes, experiența lor îți este utilă.

Încrucât, companiile lui Elon Musk au ajuns la un nivel atât de înalt, aceasta înseamnă că are sens să te uiți exact la ceea ce face Musk și la ce poți învăța de la el.

Acest lucru nu înseamnă că tot ceea ce face este potrivit pentru industria în care activezi, dar cu siguranță vor exista câteva teme centrale care pot fi aplicate. Iată lecțiile pe care le-am învățat de la observarea lui Musk pe care le aplic la proprietatea mea și la afacerea mea de instruire.

1. Dacă cazi, ridică-te din nou

La fel ca toți oamenii de succes, Musk a avut partea sa de eșecuri. A fost demis în funcția de CEO al propriei sale companii, Zip2. Când compania sa, X.com, a fuzionat cu Confinity pentru a deveni PayPal, la scurt timp a fost eliminat din funcția de CEO al PayPal. În plus, la un moment dat, compania de explorare spațială Tesla și Space X au fost la un pas de faliment. Dar nimic din toate acestea nu l-au oprit. Când Musk a căzut, s-a ridicat din nou – mai puternic și mai capabil.

În afaceri, nimic nu se planifică niciodată complet. Diferența dintre un câștigător și un învins este de câte ori cineva este dispus să încerce din nou, învățând din fiecare încercare din trecut. Dacă ești capabil să treci de ego-ul zdrobit și să înțelegi lecțiile din eșecurile din trecut, vei merge departe. Dacă nu poți, nu o vei face. Este atat de simplu.

2. Branding personal

În multe privințe, Musk este un brand mai mare decât companiile pe care le-a fondat. Acest lucru se datorează faptului că el înțelege importanța brandingului personal. Când Musk face ceva, își aduce marca personală cu el și, prin urmare, poate să încaseze capitalul său de relații publice oriunde ajunge.

În zilele noastre, brandingul personal este important pentru toată lumea, de la angajați la fondatori. Promovându-te ca un expert în domeniul tău vă asigurați că oamenii vă cunosc, vă plac și au încredere înainte de a vă privi vreodată produsul sau serviciul. Dacă vă puteți promova, mai degrabă decât afacerea pe care o conduceți aveți un activ care călătorește cu dvs. dincolo de afacerea actuală.

În legătură cu: 3 minciuni pe care ți le spun în școală care te rănesc în afaceri

3. Fii diferit

Musk nu este CEO-ul care se asemănă cu cineva. El este în mod regulat pe Twitter postând meme. El spune mai degrabă ceea ce gândește decât declarațiile scrise cu atenție, scrise de echipa de PR, pe care le transmit majoritatea directorilor de companii publice. Uneori, acest lucru îi pot crea probleme, dar într-o economie de atenție aglomerată, nu există nicio îndoială că Musk iese în evidență.

Deși s-ar putea să nu vă simțiți confortabil să fiți la fel de „acolo” ca Musk, există cu siguranță o lecție de învățat. Pur și simplu, dacă faci lucrurile așa cum fac ceilalți, vei obține rezultatele obținute de ceilalți. Dacă vrei să fii excepțional, trebuie să fii diferit. Dacă vrei să ieși în evidență, trebuie să riști să greșești. Dacă vrei să fii cunoscut, vei fi antipatic pentru unii. Dar dacă poți trece peste frica de a fi judecat, a fi diferit poate avea un impact real asupra creșterii afacerii tale.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală