Administrația de Stat a Drumurilor caută colegi noi. Ce posturi vacante sunt și ce salarii se oferă

13 Sept. 2021, 17:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 17:50 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” este în căutare de câțiva colegi noi. Instituția anunță suplinirea posturilor vacante de Consultant, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe, Specialist principal, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe, Specialist principal, Serviciul Procurări, Direcția Investiții Externe.

Detalii despre fiecare funcție, salariu

Specialist principal, Serviciul Procurări, Direcția Investiții Externe

Specialistul principal din cadrul Serviciului Procurări, Direcția Investiții Externe, contribuie la organizarea şi asigurarea desfăşurării procesului de achiziţie, începând cu iniţierea şi derularea achiziţiilor publice până la finalizarea efectivă a acestora în conformitate cu regulile şi procedurile din ghidurile de achiziţii ale Instituţiilor Financiare Internaţionale (IFI) în vederea implementării Proiectului de Susţinere a Programului în Sectorul Drumurilor, Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, precum şi altor proiecte.

Salariu: 10 301,85 lei lunar cu adaosuri și sporuri prevăzute de Regulamentul privind sistemul de salarizare în Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”.

Specialist principal, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe

Specialistul va fi responsabil de realizarea activităților stabilite pentru managementul eficient al contractelor, încheiate în scopul implementării Proiectului de susținere a Programului în Sectorul Drumurilor, Proiectului de Reabilitare a drumurilor locale, precum și altor proiecte finanțate din surse externe, în conformitate cu procedurile și condițiile stabilite de Instituțiile Financiare Internaționale (IFI) și legislația națională în vigoare.

Salariu: 10 301,85 lei lunar cu adaosuri și sporuri prevăzute de Regulamentul privind sistemul de salarizare în Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”.

Consultant, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe

Consultantul va fi responsabil de realizarea activităților stabilite pentru managementul eficient al contractelor încheiate în scopul implementării Proiectului de susținere a Programului în Sectorul Drumurilor, Proiectului de Reabilitare a drumurilor locale, precum și altor proiecte finanțate din surse externe, în conformitate cu procedurile și condițiile stabilite de Instituțiile Financiare Internaționale și legislația națională în vigoare.

Salariu: 10 683,40 lei lunar cu adaosuri și sporuri prevăzute de Regulamentul privind sistemul de salarizare în Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală