Ce te oprește? Ai un vis pe care îl amâni mereu? 3 moduri simple prin care îți poți atinge scopurile

21 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare din noi are un vis pe care îl tot „amână”, fie că este vorba de un scop măreț sau mai puțin. Îl tot amâni din cauza că nu ai timp, nu ai suficientă încredere în forțele proprii sau ceilalți nu te susțin. Iată câteva metode care te vor ajuta să-ți realizezi în sfârșit scopurile.

1. Stabilește clar ceea ce vrei să obții

Deși emoțiile pozitive pot fi componente benefice în urmărirea obiectivelor, nu depindeți de ele pentru o imagine constantă și clară. Uneori mint. Pentru această călătorie, claritatea vă va proteja determinarea.

Gândește-te la obiectivele tale. Fă-ți timp și descoperă-ți întreaga gamă de așteptări.

Ce anume vrei să faci? Spune-l clar. Este realist și realizabil? Care sunt obstacolele? Cum te-ar bloca aceste obstacole de la obiectivul tău și ce va trebui să faci pentru a depăși acest lucru? De ce sprijin vei avea nevoie?

De ce va conta realizarea acestui obiectiv? Care este motivația ta? De ce vrei să o faci? Ce impact va avea asupra vieții tale? Ce se va întâmpla dacă nu o faci? Cum arată succesul? Eșec?

O înțelegere vie a obiectivului tău te va ajuta să creezi o certitudine calmă, atât pentru a te iniția, cât și pentru a te menține.

2. Aurul este în detalii

Logistica stabilirii obiectivelor a fost discutată de ani de zile. Știm cu toții elementele de bază: scrieți obiectivele, alegeți o dată exactă pentru finalizare și postați-le peste tot. Dar temerile pândite sau chiar distragerea atenției tind să intimideze aceste eforturi, uneori scuturându-ne. Pentru a evita contracarările, concentrați-vă mai mult pe detalii utile. Faceți un plan viabil. Fii dispus să fii responsabil pentru acest plan.

Începw cu finalul în minte și lucrați înapoi. Stabiliți ce sarcini pe care vă puteți concentra în mod special și care au cel mai mult sens. Aflați ce trebuie să faceți și când ar trebui să o faceți.

Creați obiective mai mici. Stabiliți repere clare și obișnuite, apoi opriți-vă pe parcurs și uitați-vă la ceea ce ați realizat. Sărbătorește acele victorii!

3. Nu renunțați atunci când vă împotmoliți

Este o muncă grea să ne menținem mintea într-o zonă de creștere atunci când ne încurcăm și încep să zboare nesiguranțe și îndoieli. Dar obiectivele pe care le realizăm în cele din urmă vin adesea atât prin muncă grea, cât și prin eșec.

Creșteți prin acele eșecuri. Acceptă ceea ce s-a întâmplat și disecați orice poate fi extras din el. Ce a mers bine? Ce nu? Ce trebuie făcut în mod diferit?

 

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție. Ursulețul poartă numele de „Merkel” și are înălțimea de 40 de cm, costă 189 de euro.  Colierul, sacoul și coafura ursulețului îl fac să semene cu Angela Merkel.

500 astfel de urși vor fi fabricați în orașul Coburg din regiunea Bavaria. Nu sunt jucării pentru copii, ci obiecte de colecție. Costul unui urs de pluș este de 189 de euro, iar unul dintre ei va merge chiar la cancelar.

Fabrica este renumită pentru fabricarea unor astfel de păpuși care simbolizează personalități celebre din întreaga lume, așa cum a proiectat anterior păpuși: „Barack Obama, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln, Helmut Schmidt și regina Elisabeta a II-a”.

Martin Hermann, managerul fabricii, a spus descrii fabrica sa ca un centru al producerii „lucrărilor de artă, nu a jucăriilor pentru copii”.

Păpușa „Ursul Merkel” este prezentată purtând o jachetă roșie și pantaloni negri și își pune mâinile una lângă alta, ca faimoasa mișcare Merkel.

Merkel va primi jucăria cu numărul 16, care indică numărul de ani în care a servit în calitate de cancelar german.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală