Soții Bratu au investit banii de la nuntă pentru a lansa propria afacere. Cei doi au început activitate în domeniul oieritului în satul Slobozia Mare, raionul Cahul cu doar câteva mioare, iar acum au peste 200, scrie ziuadeazi.md.
De ceva timp, cuplul a decis să producă cavarmaua, un fel de salam fabricat din carne de oaie. În curând produsul ar putea apărea pe piața locală.
„Începând să mergem la târguri, am observat că produsul nostru (cavarmaua n.r.) este foarte apreciat de consumatori, un produs natural. De aici a venit un start oarecare ca să aplicăm la proiectul GAL pentru a face produsul nostru în condiții igienice și conform condițiilor ANSA” ne declară Marcela Bratu.
În fiecare an se face o revizie a animalelor, iar cele care nu sunt productive pentru lapte sunt sacrificate.Datorită suportului financiar oferit de GAL „Lunca Prutului de Jos”, în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni Cheie, familia Bratu își poate dezvolta afacerea și crea un produs natural, care corespunde tuturor cerințelor sanitare, după rețeta tradițională.
„Acest proiect pentru noi a venit ca o gură de oxigen, sunt foarte benefice deoarece noi cu banii noștri proprii nu reușim să facem așa investiții doar ce vedeți ridicată e construcția. Ce ține de utilaj nu era să ne putem permite deoarece suntem la început de drum.”
Datorită acestui grant, antreprenorii vor procura utilaj pentru prelucrarea cărnii de oaie și producerea efectivă a cavarmălii, dar și amenajarea camerei de sacrificare și a zonei de producere cu gresie și faianță.
Cuplul spune că Cavarma de Slobozia Mare ”Miorița” este preparată doar din carne naturală în propriul ei suc și seu. Se adaugă doar boia de ardei roșu și sare.
Sursa video: Youtube ziuadeazi.md