(VIDEO) Jaf de amploare! Trei bănci au fost atacate simultan de oameni înarmați, localnicii strângeau banii de pe jos

30 Aug. 2021, 16:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
30 Aug. 2021, 16:14 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

În orașul Araçatuba din sudul Braziliei a avut loc un jaf de amploare. Mai mulți tâlhari înarmați au atacat simultan trei bănci și au luat ostatiti pentru a evada. Jefuitorii au legat ostaticii pe capota și pe plafonul mașinilor cu care au fugit. Potrivit oamenilor legii, la jaf au luat parte peste 50 de persoane, scrie BBC.

Oficialii au declarat că peste 50 de persoane au luat parte la jaf, blocând drumurile cu vehicule în flăcări și plasând dispozitive explozive în tot orașul.

Deși nu este clar în totalitate câți atacatori au luat parte la jafuri, poliția a anunțat că doi suspecți au fost arestați. De asemenea, cel puțin trei persoane au fost ucise, printre care și un suspect.

Primarul din Araçatuba, Dilador Borges, a declarat că poliția s-a străduit să intervină: „Poliția nu poate trece la atac, nu îi poate înfrunta pentru că sunt prea multe vieți în joc”.

Jurnalistul Yuri Macri de la Record TV a postat pe Twitter imagini cu două dintre mașinile hoților. Potrivit acestora, prima mașină avea o persoană legată de acoperiș și alta de capotă, în timp ce în cea de-a doua se poate vedea o persoană ghemuită pe capotă.

Imaginile de pe camerele de supraveghere postate de un alt utilizator Twitter arată mai multe mașini care circulă prin oraș, unele cu persoane legate de capote.

De asemenea, au apărut imagini pe rețelele sociale în care localnicii adună banii căzuți în urma jefuitorilor.

 

Școlile vor rămâne închise luni, iar primarul a cerut oamenilor să rămână în interior, avertizându-i cu privire la pericolul dispozitivelor explozive.

Nu este prima dată când Araçatuba este vizată de tâlhari de bănci. În 2017, infractorii au preluat controlul asupra diferitelor locuri strategice din oraș, au atacat secțiile de poliție și au blocat drumurile ca parte a jafului unei firme de securitate privată.

Realitatea Live

13 Apr. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul orar este mai mare. Aceasta este realizată pe baza datelor Eurostat privind costul forței de muncă, ce includ salarii și sporuri/ indemnizații.

Luxemburg, capitala serviciilor financiare din Europa, are cel mai mare salariu mediu (47,2 euro/oră) de pe continent. Țara are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. Danemarca și Norvegia din Scandinavia au, de asemenea, salarii bune (42 euro/oră), deși Suedia (26 euro/oră) se situează mai degrabă la mijlocul clasamentului.

“Tendințele generale indică faptul că Europa de Nord și de Vest au salarii medii mai mari decât Europa de Sud și de Est, ceea ce reflectă diferențele dintre economii, bogăție și costul vieții”, notează Visual Capitalist.

Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din acest set de date, de 8 euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră,România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii (11 euro/ oră) și polonezii (11,9 euro/oră). Acest indicator a crescut ușor și în România, de la 8 euro/ oră în 2021 și 9 euro în 2022, după cum arată datele Eurostat.

Eurostat: Decalaje semnificative între statele UE

Costurile medii orare maschează decalaje semnificative între statele membre ale Uniunii Europene, notează Eurostat, în cele mai recente date, publicate luna trecută. Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. Cele mai scăzute costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate anul trecut în Bulgaria (9,3 euro), România (11 euro) şi Ungaria (12,8 euro), iar cele mai ridicate în Luxemburg (53,9 euro), Danemarca (48,1 euro) şi Belgia (47,1 euro), potrivit datelor publicate de Eurostat.

Costurile medii orare cu forţa de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE şi la 35,6 euro în zona euro, comparativ cu 30,2 euro în UE şi 34 euro în zona euro, în 2022.

Sectoarele din Moldova au avut cele mai mari salarii în trimestrul patru al anului 2023?

informații și comunicații– 31,4 mii lei;

activități financiare și de asigurări – 25,7 mii lei;

producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 19,6 mii lei;

alte servicii – 16,8 mii lei;

sectorul administrație publică, apărare și asigurări sociale – 15,6 mii lei.

Unde sunt cele mai mici salarii?

activități de cazare și alimentație publică – 8,2 mii lei;

agricultură, silvicultură și pescuit – 8,8 mii lei;

activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9,7 mii lei;

artă, recreere și agrement – 10 mii lei;

operațiuni cu bunuri imobile – 10,4 mii lei.

Pe parcursul anului, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,6%.

Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

activități de cazare și alimentație publică – cu 26%;

comerț cu ridicata și cu amănuntul; întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor – cu 5,5%;

informații și comunicații – cu 4,8%.

Cele mai semnificative descreșteri s-au înregistrat în activitățile:

industria extractivă – cu 8,7%;

tranzacții imobiliare – cu 7,3%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău